ЕС и лобистки групи оправдават ГМО с данни-менте

Европейските държави и лобистки групи, свързани с аграрния бизнес, ползват данни с грешки за изискванията към производството на храни, за да оправдаят по-широкото разпространение на генно модифицираните посеви. Това се казва в нов доклад на Soil Association. Според организацията, съставила доклада, бъдещото развитие на фермерството във Великобритания и по целия свят се ръководи почти изцяло от две често цитирани статистики. Експерти на Обединените нации и британското правителство са единодушни, че производството на храни трябва да се повиши с 50% до 2030 година, а до 2050-а трябва да се удвои.

Но експертите на Soil Association възразяват, че тези статистики са „голяма тлъста лъжа“. От една страна те оспорват твърденията, че е необходимо удвояването на хранителната индустрия до 2050 година, като отбелязват и че повишеното производство на ГМО се оправдава с наивното и лъжовно обяснение как тези храни щели „да нахранят гладните и да сложат край на световната нищета“.

Източник: NPO

Коментар от Стопанина: Планът по-скоро ще е до 2050 година да не останат естествени храни в търговската мрежа, а цялата продукция да е запазена марка на една-две международни корпорации като „Монсанто“, които са патентовали генно модифицираните семена. Така монополистите ще хранят всички гладни по света, стига обаче да имат пари да си платят за стоката. Иначе гладните ще си гладуват като сомалийче на припек.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.