От тази година щатски студенти дават ДНК проби

Калифорнийският университет – Бъркли, от тази година има нов ритуал за посрещането на нови студенти – памучни тампони за взимането на ДНК проби. Всички студенти ще бъдат поощрявани доброволно да дадат ДНК за анализ. Към всяка проба ще има два етикета с баркодове – единият ще се поставя върху кутийката с взетия генетичен материал, а другият етикет – върху студентските документи.

Конфиденциалният процес ще се съблюдава от Джаспър Райн – професор по генетика и биология, който казва, че резултатите ще помогнат на студентите да взимат решения за диетата и начина си на живот. След като ДНК пробите бъдат изследвани, ще се знае способността на всеки от студентите да понася алкохол, да абсорбира фолиева киселина и да разгражда лактоза.

Източник: KTVU

Лудият професор Джаспър Райн залъгва шилетата,
че ще им прави нещо като ДНК хороскоп.

Коментар от Стопанина: Историята се повтаря. Първият път е донякъде оригинално. Вторият или N-тият път вече е фарс. ДНК тестовете са скъпи и проф. Джаспър Райн няма да ги плати със заплатата си. И както случаят с „антропологическите“ снимки на Йейл завърши кофти за студентите, така и „генетичните“ проби в един момент ще се окажат не чак толкова тайни. Но когато се разбере за какво е тайното проучване, вече ще е късно.

Който няма акъл да учи от грешките на другите – учи по трудния начин.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "От тази година щатски студенти дават ДНК проби"

  1. Припомням  21.05.2010 г. | 08:21 ч.

    Тази информация ме подсети за един клип към песента „Стената“ на Пинк Флойд – вървейки в колона по един,в края на пътя,хората падаха в месомелачката.
    Та и тези студенти си ги преставям по същия начин-застанали в редичката,отварят чинно уста,за да им вземат ДНК материал.

  2. haha  21.05.2010 г. | 09:57 ч.

    А нали се сещате, че скоро и нашите дупедавци ще въведат това и тук [цензурирано]!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.