Къде е Джими? Просто потърсете баркода му с Google

Учените маркират животните, за да следят тяхното поведение и движението на застрашените видове. А сега някои идеолози на бъдещето (ориг.: футуристи) питат дали цялото човечество трябва също да бъде маркирано. Търсите свой близък? Просто потърсете в Google неговия микрочип. Тези чипове, които осъществяват маркирането чрез RFID технология, подобна на тази при баркодовете, са приложими навсякъде и по всяко време. Футуристите казват, че те лесно могат да се имплантират под кожата в ръката на всеки човек.

Правителството на Мексико вече хирургически е имплантирало такива чипове с размерите на оризово зърно в ръцете на своите служители и дори в министъра на правосъдието в Мексико Сити. Чиповете съдържат кодове, които, след като бъдат прочетени от скенери, дават достъп до секретни сгради и възпрепятстват неправомерното влизане на големите наркопласьори.

В доклад, публикуван в „Международното списание за иновации и устойчиво развитие“, тайвански учени изказват становището, че маркиращите чипове могат да спасят човешки животи при природни бедствия като опустошителни земетресения. Самюел Дж. Палмисано – изпълнителeн директор на IBM – каза на пресконференция миналата седмица:

„Нашият свят става все по-технологичен. Днес на всеки един човек се падат почти по един милиард транзистора, всеки от които струва една милионна от цента. В глобален мащаб са произведени 30 милиарда RFID чипове.“

Ако всеки човек има имплантиран микрочип, това ще накара притеснителните родители да се чувстват по-спокойни и ще помогне за спасяването на животи. Всеки ще може да отваря заключени врати само с движението на ръката си или да стартира двигателя на паркирания си автомобил. Или поне така прави ентусиастът Амал Графстра, който е имплантирал чипове и в двете си длани. Но това по-сигурно и „механизирано“ бъдеще плаши много граждански правозащитни организации. Дори добавянето на електронен носител към личните документи стана повод за възражения от страна на загрижени хора.

Автор: Джийн Дж. Копровски
Източник: FOX News (с продължение на статията)

Коментар на Стопанина: Документалният филм „Outfoxed“ подробно разглежда обичайната практика на щатската телевизия FOX да манипулира зрителите си, като ползва твърдението, че „някои казват (еди какво си)“. По този начин се внушава, че в обществото има дискусия или като цяло някакъв интерес към конкретна тема, без реално да има такова нещо. По този начин се създава и лъжовното впечатление, че към масовата опозиция на дадено нещо „някои хора“ всъщност уж имат не по-малко валидни мнения в защита на същото това нещо. Пропаганда пар екселанс.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

13 коментара за "Къде е Джими? Просто потърсете баркода му с Google"

 1. zaharia  18.05.2010 г. | 00:21 ч.

  Засега само се говори, уж някои били „за“, други „против“, футуристи и прочие. Целта е да ни „обезчуствят“, точно както пише в този материал, преведен от Стопанина http://www.ivanstamenov.com/2010/05/1304/

  Аз наскоро четох и друга подобна статия за методите на медиите, но сега не се сещам къде беше, като я намеря ще пиша.

 2. ARRI  18.05.2010 г. | 01:07 ч.

  ///Бих желал въорежените конспиративни теоретици в САЩ да получат изчерпателен списък с имената и адресите на тези “някои”, които се правят на “идеолози на бъдещето” и биха желали да видят човечеството маркирано като животни.///

  Стопанино , аз лично с удоволствие бих искал да съм един от тях . Това маркиране и чипиране е най-голямия геноцид , който ще бъде извършен над нас . Самата мисъл , че ще бъда чипиран ме подлудява . Аз да не съм автомобил , че ще ми слагат Джи Пи ЕС?!?!

 3. Desi Nedelcheva  18.05.2010 г. | 02:59 ч.

  Няма страшно, Ари, вече сме чипирани. Големият брат гледа и разделителната способност на космическото му хамериканско очо е доста добра / разбирай сателитите/. Освен това не знам дали знаете, но когато до вас има телефон, то съвсем спокойно можете да бъдете и подслушвани, даже при изключен телефон 😉 Тъй че хич няма нужда да ни слагат чипове, за да ни следят.

 4. ARRI  18.05.2010 г. | 03:24 ч.

  Знам Desi . Taka e . Много е подло спрямо нас , но нищо не можем да направим .

 5. minko  19.05.2010 г. | 08:48 ч.

  и как ще стане при изклиучен телефон с извадена батерия само не ми е ясно

 6. mitio  19.05.2010 г. | 09:20 ч.

  Целия свят, барабар и с мене начело, върви с бодри крачки към своята гибел. От момента на издаване на първите паспорти до микрочиповете пътят е плавен, а не рязък. И така всички лека по лека привикваме към новата обстановка. Както експеримента от училище с жабата – за да свариш една жива жаба е необходимо да я сложиш в тенжера със студена вода и да сложиш тенжера на котлона. Водата завира, но жабата не изкача от него, докато не се свари. Ако обаче сложиш жабата във вряща вода, тя се опарва и веднага изкача от тенжерата.

  Кучетата си лаят а кервана си върви.

 7. Светлина  19.05.2010 г. | 12:32 ч.

  А Джими от какво го е срам, че да се крие?

 8. Rex  19.05.2010 г. | 17:02 ч.

  И какво толкова се учудвате, ми Бог ясно го е написал в Книгата, че скоро ще ни маркират. Само че по-страшното е след това, четете, нали сте християни. Светът наистина върви към края си!

  (От Стопанина: Кои сте „вие“, дето ще ви маркират? Защото има и такива, които няма да „ни“ маркират. Не харесвам термина „край на света“ – няма такова нещо в Книгата. Има „край на века“, след което почва нов.)

 9. ARRI  19.05.2010 г. | 23:44 ч.

  // Защото има и такива, които няма да “ни” маркират.//

  Стопанино , и как ще избягаме от маркирането ? Аз между другото съм много ужасен от това маркиране . Просто не мога да се примиря .

 10. Стопанина  20.05.2010 г. | 00:17 ч.

  Като не се наредиш на опашка, за да си го получиш. Ти да не би да мислиш, че ще има масова съпротива? Ще е подобно като ситуацията с ваксините. Казват на овцете, че е „задължително“, и те се строяват в дълга редичка пред кланицата.

  Вярно, мнозина от тези, които ще откажат, ще бъдат преследвани, мъчени и избивани, но това е малък данък за влизане в ЦБ. Те са избраните.

 11. ARRI  20.05.2010 г. | 00:27 ч.

  Значи да се настройвам . След някоя и друга година , на сила ще ме преслват в царството Божие .

 12. Viktor  20.05.2010 г. | 10:00 ч.

  Интересно ми е,а и съм сигурен,че така наречените елит или последователите(тия,който ни управляват сега)на звярът,те знаят за това и знаят какво ги очаква,защо го правят след като вървят срещу собствената си гибел????????????????????????

 13. Стопанина  20.05.2010 г. | 10:17 ч.

  „защо го правят след като вървят срещу собствената си гибел?“

  Кой не върви срещу собствената си гибел? Единственото сигурно в живота ти е, че завършва със смърт. Не е важно колко ще живееш, а какво ще правиш, докато си жив. Черната ложа също служи на Бога – те са лошите квестори в изпитната сесия за Царството. Занимават се с това, за да се уредят с милиарди недорасли и овчедушни хорица за Осмата сфера. Тях не ги мисли – гледай ти да си вземеш изпита.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.