Японските властници махнаха забрана на детската порнография

Управляващата демократична партия на Япония отказа да подкрепи сборник от закони, който криминализираше притежаването на детска порнография. Посоченият мотив е, че това „ограничава индивидуалната свобода на себеизява“ (ориг.: it would infringe individuals’ freedom of expression). Успоредно с това обаче, полицията предприема акции срещу продавачите на еротични снимки с деца.

Само тази седмица бяха арестувани двайсет души, които са качвали такива снимки от мобилните си телефони на сайт, създаден от 17-годишен гимназист. По-рано тази година в Япония беше арестувана и майка, която правела неприлични снимки на невръстния си син, за да ги продава в интернет.

През 2009 г. в японската полиция са постъпили 4486 жалби за педофилски материали в интернет. Тогава са арестувани и рекордните 650 души по обвинения за разпространение и създаване на детска порнография. От организация, която е възмутена от решението на властите да легализират педофилията, смятат, че „рекордите“ на 2009 г. са едва върхът на айсберга.

Източник: Телеграф UK

Коментар от Стопанина: Ако някога се чудех защо Япония ще потъне като Англия, вече – не!

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

3 коментара за "Японските властници махнаха забрана на детската порнография"

 1. Stanil  16.05.2010 г. | 03:13 ч.

  Мисля, че Япония няма да потъне като Англия. Прекалено духовна страна я чувствам, въпреки всичките негативни влияния на запада, които е попила в себе си през годините. Виж, за един Дубай съм абсолютно сигурен, че ще потъне и то след доста ефектен катаклизъм.

 2. Мемо  16.05.2010 г. | 03:30 ч.

  Интересно че според Слава Севрюкова Япония не само ще оцелее, но и ще просперира в духовен план за в бъдеще. Ама пък и информацията за леля Слава идва само от един човек, така че може и да има изкривяване на истината в този случай.

 3. Припомням  16.05.2010 г. | 07:53 ч.

  Все съм си мислела,че японците са по-бамбашка хора,обаче явно и там покварата е взела връх. Сякаш да съсипеш психиката на едно дете е върхът на себеизявата.
  Аз пък се себеизявявам в градината-отглеждам си цветя,домати,пипер и не изпитвам никакви педофилски копнежи.Като узреят сливите ще сваря ракийка на съпруга си,наесен ще спретна туршийка,а през зимата пред огъня в камината ще гледаме снега навън.Елате ни на гости!
  Това беше за разтуха,че тази тема ми е много тягостна.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.