Витамин D понижава риска от диабет с 43 процента

Има ли нещо, което този витамин не може да прави? Екип от медицинския колеж „Уоруик“ във Великобритания е провел 28 различни изследвания сред 100 хиляди души. Резултатите показват, че хората, които ядат мазна риба (като туна, сьомга и скумрия) два или три пъти седмично и ежедневно консумират плодове и зеленчуци, набавят здравословни нива на витамин D, които ги предпазват от сърдечни заболявания и диабет. Екипът е установил, че само природните източници на витамин D – каквото е излагането на слънчева светлина или мазната риба – са достатъчни да намалим драстично риска от развиване на диабет. В оригиналния доклад като алтернативен източник на този витамин са споменати и натуралните хранителни добавки.


Бел. Стопанина: Както е ставало и друг път на въпрос в статиите за ваксините, витамин D е природното средство за борба с грип. Особено полезен срещу гриповете е витамин D3. Разбира се, не очаквайте да го прочетете и в източниците, спонсорирани от фармафията. Там по-скоро ще ви поощрят час по-скоро да си купите куршума ваксината с живак, сквалин и формалдехид.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.