Разследват ваксините за H1N1, изводите – ясни

Вашингтон пост пише, че федералните служби по здравеопазването в САЩ са започнали разследване за евентуалните връзки между ваксините и влошаването на здравето у хората, в които са инжектирани. Все пак изледователите подчертали, че тези връзки вероятно ще се окажат фалшива аларма (the concerns will probably turn out to be a false alarm). Последните анализи на данните показвали нарастване на бройката хора, развили Синдром на Гилен-Баре. Това заболяване може да доведе до парализа и смърт.

Сред другите най-чести странични ефекти били временна парализа на лицето и тромбоцитопенията. Представители на щатските здравни служби изразили мнението, че е прекалено рано да се определи рискът от ваксините срещу свински грип, тъй като лекарите, които диагностицирали заболяванията, може би се престаравали в търсенето на проблеми със сигурността на ваксината. (Оригиналното изречение: Officials stressed that it is far too early to know whether the vaccine was increasing the risk of those conditions or whether there is some other explanation, such as doctors identifying more cases because of the intensive effort to pinpoint any safety problems with the vaccine.)

Коментари от Стопанина: Типична акция, целяща: а) властите да покажат някаква загриженост, въпреки че резултатите от изследването, както личи от всичко написано, са предварително решени; б) особено гнусно манипулативно е внушението, че лекарите откриват болестите на пациентите БЛАГОДАРЕНИЕ на ваксините. Сиреч ако не били съмненията за страничните действия на ваксините, лекарите може би нямало да забележат Синдрома на Гилен-Баре или лицевата парализа на пациентите си. Непълен списък с болестите, причинявани от ваксините – взет от листовките на самата фармафия.

Защо се разследват само ваксините за свински грип? Защото може би много по-отдавна се знае, че другите ваксини водят до споменатите и неизброимо много други заболявания, включително до рак години след ваксинацията. Не случайно ги наричат „бавно действащи отрови“. При разследване на едни по-стари ваксини никой не може да се измъкне с обяснението, че още било рано да се вадят категорични заключения.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

7 коментара за "Разследват ваксините за H1N1, изводите – ясни"

 1. Aha  27.04.2010 г. | 15:16 ч.

  В тази връзка…
  http://www.moreto.net/novini.php?n=83468
  „Световната здравна организация препоръчва до зимния сезон 2014-2015 година в световен мащаб да се постигне 75% ваксинален обхват на ваксината от грип. Това каза националният консултант по епидемиология Мира Кожухарова по време на кръгла маса в Народното събрание. […] Кожухарова обясни, че в България се внасят противогрипни ваксини 4,2 и 6,3 дози на 100 души население, а това означава, че трябва да се повиши ваксиналният обхват на ваксинацията срещу грип в България.“

 2. Стопанина  27.04.2010 г. | 15:50 ч.

  Тази Кожухарова е типична представителка на потерята, папагалстваща глупостите на Световната здравепогазваща организация. Не знам какво трябва да стане, за да почнат такива като Кожухарова да ползват мозъчните си клетки по предназначение. Ето какво пишат изпатилите в Австралия, където след една програма като тази, предлагана от Кожухарова, бяха хоспитализирани над 20 деца и едно вече умря:

  Mass H1N1 immunisation ‘inappropriate’
  (Масовите имунизации са неуместни)

  В статията ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ се изтъква, че сериозните странични ефекти са много по-значими, отколкото предполагаемите ползи от ваксинациите срещу грип. Професор Питър Колингтън, директор на Отдела по инфекциозни заболявания към Департамента по микробилогия на Канберската болница, декларира, че действията на държавата в борбата с вируса са неуместни. Той изтъква пропагандирането на страхове и многократното завишаване на опасността от заболяването.

  Разбира се, остава отворен въпросът дали Кожухарова е тъпа или меркантилна – Бойко Борисов да й прати ДАНС, за да я разследва. Много е съмнителен този поход в натрапване на ваксините.

 3. Aha  27.04.2010 г. | 16:07 ч.

  Аз също като родител на две деца не бих направил, а дори и на нас самите с майка им подобни ваксини! Не познавам човек, от моите близки, приятели и не дотам, такива които да ползват противогрипни ваксини.

 4. З......  27.04.2010 г. | 17:20 ч.

  Изхвърлят ги няма желаещи.
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=405218

 5. Припомням  28.04.2010 г. | 12:07 ч.

  Здравейте!
  Прави ми впечатление,че напоследък много сме се вторачили в противогрипните ваксини и сякаш забравяме,че има и други,които са не по-малко вредни.
  От известно време по телевизиите чувам информация,че имало епидемия от морбили и заедно с това върви агитация за ваксините.Вчера пък научавам,че имало вече комбинирана ваксина срещу ПЕТ различни заболявания,която с едно убождане вкарва в организма на бебето дявол знае какво.Стопанино,дали няма да е от полза,ако се включи информация и за другите видове ваксини?! Ще се постарая да намеря нещо,но ако е на английски,ще разчитаме на тебе за превода. Спокоен и слънчев ден на теб и читателите.

 6. Стопанина  28.04.2010 г. | 12:23 ч.

  За мен всички ваксини са от един дол дренки. Пиша повече за противогрипните и най-вече за тази „срещу“ свински грип, защото са такива новините. В общи линии риториката е следната: „Думам ти, дъще, сещай се, снахо.“ Или пиша за едни ваксини, ама се сещайте и за другите.

 7. З......  28.04.2010 г. | 12:26 ч.

  Фъндъкова обяви, че деца без имунизационен паспорт няма да се приемат в детски градини.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.