Дали глобалният елит уби полския президент Качински?

Автор: Кърт Нимо

Деймиън Томпсън пише за вестник “Дейли Телеграф”, че в интернет тепърва ще се нароят множество конспирационни теории, свързани със смъртта на полския президент Лех Качински и важните клечки, загинали с него в самолетната катастрофа през миналата седмица. “Една от по-неприятните подледици на международните бедствия е, че конспиративните теоретици избързват със заключенията – и наистина имам предвид избързване!” – пише Томпсън. – “Фактът, че президентът и толкова много представители на полския елит са били на път за посещение в Русия, ще е силно изявен във фантастичните истории, които вече се стъкмяват в интернет. И определено с пълна увереност мога да говоря за стъкмяване, защото Полша, подобно на повечето страни от Източна Европа, е вманиачена по конспирациите. Руснаци, евреи, американци, свободни масони – всички те ще бъдат обвинявани. Някои истории ще звучат по-вероятни от други.” Край на цитата. Журналистът е пропуснал едни заподозряни – тези от международния банкстерски картел.

Не само Полша отказа да стане жертва на банкстерските кожодерски практики, но централната банка на Полша имаше безочието да предложи заем на Международния валутен фонд (МВФ), за да “помогне на други страни да преодолеят последиците от глобалната криза” – съобщава AFP на 29 март 2010 г. Полша беше единствената от 27 членки на Европейския съюз, която отчете растеж през 2009 г., а МВФ направи прогнозата, че икономиката на тази страна ще нарастне с 2.75 процента през настоящата година и с 3.25 процента през 2011-а.

Полската злота поскъпна с 1.7 процента през 2009-а, което е значителен подвиг, ако имаме предвид, че валутите на страните от ЕС са се свили със средно с 4.1 процента и нито една друга от икономиките в Съюза не е отчела растеж. “Полша се опази от страшните гуляйджийства с (парите от) помощи, типични за Източна Европа. Качински подразни някои от опонентите си и заради това, че не бързаше да въвежда еврото” – съобщава “Дейли Телеграф”.

По-рано този месец чешкият централян банкер Моймир Хампъл каза, че МВФ е полагал усилия да влошава кризата в Източна Европа, за да създаде ситуация, при която отделните държави ще търсят помощ от глобалистките кожодерски институции. “Той каза, че институциите, които предложиха спешни (помощни) фондове за Унгария, Литва, Украйна и Румъния, са представили погрешно данните, тъй като са търсели нови клиенти след смяната на ръководните позиции” – съобщава HotNews.

Моймир Хампъл

Така е, сега в Полша се сменят ръководните позиции и изглежда, че един лидер, защитаващ еврото, ще замени Качински. “Гражданската платформа в подкрепа на еврото, предложена от полския министър председател Доналд Туск, по всяка вероятност ще бетонира своята позиция във властта при следващите президентски избори, които ще се състоят през юни, след като (доскорошният) президент Лех Качински загина в самолетна катастрофа” – пише Bloomberg.

Качински противодействаше на опитите на Туск за въвеждането на еврото като национална валута. “Качински, който през последните три години блокираше всички опити на правителството за ревизия на здравната реформа и пенсионната система, беше и последният лидер от ЕС, ако не броим Вацлав Клаус от Чехия, който подписа Лисабонското споразумение, а също така се противопоставяше на стремежа на Туск за въвеждане на еврото.”

Може да се добави, че Качински беше назначил свой съюзник – евроскептик, начело на централната банка. Това беше Славомир Скржипек, който също беше убит в самолетната катастрофа. Изглежда, че сега Полша ще нагази в змийското гнездо на Европейския съюз без никакви предпазни средства.

* * *

Източник: InfoWars

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "Дали глобалният елит уби полския президент Качински?"

  1. Aha  13.04.2010 г. | 11:39 ч.

    Може би не конкретно по темата, но все пак като една брънка от общата верига, тук попаднах на един синтез който мисля е добре да споделя с вас. Не мисля, че е нещо ново за всички тук, но все пак… ЛИНК

  2. Андрешко  14.04.2010 г. | 11:19 ч.

    Естествено че самолетната катастрофа е замислена и изпълнена с цел убийството на полския президент и шефа на банката. Защо например не падат самолети с президентите на Германия, Франция или някоя друга страна олизала задниците на световната финансова олигархия? Защо почват войните ? Заради преките финансови постъпления в джобовете на глобалната олигархия.
    Долу банкерите , бирниците и лихварите! За тях само дълбоко блато!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.