По света и у нас – последно издание

ПО СВЕТА: След като разбуни духовете с видеото, разкриващо как щатски войници избиват журналисти и цивилни иракчани, сайтът WikiLeaks скоро ще пусне ново видео, изобличаващо американската армия в масовото клане на над сто невинни афганистанци. Става дума за потулен случай от май 2009 година, когато от Пентагона отрекоха първите слухове за касапницата със следното изявление: “Правим всичко по силите си, за да избегнем цивилните жертви. Когато бунтовниците се смесят с обикновените хора, тогава ни е много трудно. Но ние молим нашите командири да се въздържат от крайности, особено в гъсто населени райони, където трябва да помислят за (по-мирни) разрешения на ситуацията.” Според предварителните данни за новото видео, което също е изнесено от “предател” в Пентагона, изявлението, че командирите са ограничавани и че цивилните жертви са нежелани, не отговаря на истината. Напротив – видеото щяло да покаже, че американската армия по нищо не се различава от терористичните групировки, които се целят в един човек, но покрай този един са готови да избият още сто души.

По предварителни данни новото видео на WikiLeaks ще е по-потресаващо и от първото, като още сега не се препоръчва за гледане от хора със слаба нервна система. В статията “Потулени случаи, които експлодират” авторът Алекзандър Кокбърн отбелязва колко различна е истината от лъжите на Пентагона. Целенасоченото убийство на иракските журналисти и придружители, на което станахме свидетели от първото видео, преди три години беше оправдано от корпоративните медии и тези на военно-индустриалния комплекс със следното изявление:

According to the [U.S. military’s] statement, American troops were conducting a raid when they were hit by small-arms fire and rocket-propelled grenades. The American troops called in reinforcements and attack helicopters. In the ensuing fight, the statement said, the two Reuters employees and nine [sic] insurgents were killed.”

В превод: “Според изявлението (на Американската армия) щатските войници са извършвали внезапна проверка (на района в Ирак), когато са били уцелени от малки ръчни оръжия и от ракетни гранати. Американските войници са повикали подкрепления и военни хеликоптери. В последвалото сражение, казва се в изявлението, двамата служители на Ройтерс и деветима [sic] бунтовници са били убити.”

Накратко, цялото изявление на Пентагона е лъжа от първата до последната буква. Вашият (миротворчески) Стопанин вече няма търпение за следващото изобличаване на лъжите, разпространявани от средствата за масова дезинформация. Междувременно нека погледнем статията, цитираща американски ветеран от войната в Ирак и озаглавена: “Казваха ни просто да стреляме по хората, а офицерите щели да се погрижат за нас.” Ефрейтор Джейсън Уошбърн, който е служил три тура в Ирак, разказва показателен случай: “Помня една жена, която вървеше наблизо. Тя носеше голяма чанта и изглеждаше, че се насочва към нас, затова я “подпалихме” с Марк 19, което е вид гранатохвъргачка. Когато пушилката се разнесе, разбрахме, че торбата е била пълна със зеленчуци. Жената е идвала да ни донесе храна, а ние я пръснахме на парчета.”

Наемниците от паравоенни „миротворчески“ организации като Blackwater (преименувана наскоро на Xe) първо мислят за готиния си външен вид, след това стрелят, а накрая мислят. Пардон, не им плащат, за да мислят, а им плащат, за да стрелят, без да мислят, тъй като това предизвиква недоволство в окупираните територии и още поводи за „миротворчески мисии“. Частните войници нямат лица и народност и вършат всичко, каквото им наредят, защото са спокойни, че ги пазят властници като Доналд Ръмсфелд и адвокати, работещи за 2000 долара на час.

Докато “безупречният имидж” на “героите от Пентагона” тепърва ще рухва, във Великобритания също набъбва един военен скандал: Британски войници тренирани чрез стрелба по джамии. Както се подразбира – скандалът е на два фронта: политически и религиозен. Британска мюсюлманска организация настоява военните незабавно да разтурят седемте дубликата на джамии, построени на военен полигон в северна Англия.

Джамии като мишени в тренировъчен център на „миротворците“.

В резюме – американските войници са дрогирани или видиотизирани , като тук трябва да споменем откровените садисти и психопати сред наемниците на частни военни организации като Blackwater (Xe) ; от новина като предходната личи с какви нагласи са британските войници, обучавани за “миротворчество” в Ирак чрез стрелба по джамии. Ако свободните войници са такива, какви ли са военните престъпници в затвори като “Гуантанамо бей”?

Джордж Буш-младши е знаел, че затворници от Гуантанамо са невинни. Бившият щатски президент, Дик Чейни и Доналд Ръмсфелд са потулили факта, че стотици невинни мъже са били пратени в концентрационния лагер “Гуантанамо бей”, тъй като е имало опасения, че тяхното освобождаване ще осуети плановете за война в Ирак, както и по-нататъшните разгръщания на “войната срещу тероризма”. Това показание е направено от Лорънс Уилкърсън – висш служител от екипа на Колин Пауъл – за да послужи като свидетелство в съдебно дело, заведено от бивш затворник. В документите, публикувани от “Таймс”, се казва още, че повечето от 742 души, пратени в Гуантанамо през 2002 година, всъщност са били невинни, но е било “политически невъзможно да бъдат освободени”.

Британският “Таймс” твърди, че Колин Пауъл е подкрепил показанията на бившия си служител, и напомня, че генерал Пауъл напусна разгневен администрацията на Буш – след като заяви, че са го заблудили с неверни данни, което пък е причината той да заблуди ОН, че САЩ имат достатъчно поводи за инвазия на Ирак. (Много заблуди, много нещо! – бел. Стопанина. Защо чак сега проговориха за Гуантанамо?! И какви изводи трябва да си правим, ако военните престъпници са в Ирак и Афганистан, а невинните – по американските концентрационни лагери?!) Театрото на Колин Пауъл за “заблудите” всъщност е поредното доказателство, излизащо направо от устата на висш политик, че има политика в сянка и властници в сянка. Подобен е случаят на канадския министър на отбраната Пол Хелиър, който открито признава, че видните политици са заблуждавани и по много други теми от онези, “невидимите политици”  в сенките.

И така, какви ги вършат тези, дето дърпат конците на видните ни политици? Бен Бърнанки – копоят на частния “Федерален” резерв – който организира кражбата на трилиони долари от данъкоплатците, за да бъдат “спасявани банките”, се готви за следващия удар. Дръжте се да не паднете, защото може да ви се стори, че американците се учат от българския опит! Слугата на банкерската клика, подобно на “наш” Симеон Дянков, иска още данъци (колко познато!), като предупреждава, че здравните осигуровки вече не били0 достатъчни за получаване на качествена здравна услуга (колко познато и в България!). И нещо интересно, което може би ще бъде въведено и у нас, след като Симеон Дянков получи съответните нареждания от Губиларя: Губещите банки в САЩ спасявани с парите от пенсионните фондове. Така че да не се чудите, ако на Дянков “случайно” му хрумне да “кърпи държавната хазна” с парите за пенсионерите.

Още за нахалството на банкерите и слугите им – политиците. Една идея, продавана от CNN за младите: Студентите и младежите, които са теглили кредити и скоро осъзнаят, че не могат или им е много трудно да ги върнат, биха могли да се спасят от робството на банките. Как? Като станат роби за 10 години и на държавата! С думите от пропагандния памфлет: “И всеки остатък от дълга по федералните студентски заеми ще бъде опростен, след като работите на пълен работен ден на обществена служба в продължение на десет години.” Двойно робство – едновременно и на банкерите, и на политическата измет. Това и на Оруел не би му хрумнало.

ОЩЕ ПО СВЕТА: Здравни новини от тъмна Индия. Прекратиха програма за ваксинация срещу рак на маточната шийка, след като четири момичета починаха скоро след имунизацията, а други 120 развиха “неочаквани” усложнения. Момичетата, оцелели от убождането с биотерористичното оръжие, се оплаквали от болки в стомаха, диария, епилептични припадъци, главоболия и преждевременна поява на първа менструация. Тамошна организация за защита на жените се опасява, че някои от момичетата, които били напълно здрави преди ваксинацията, може би ще имат и трайни психиатрични проблеми. В тази връзка и една трагикомична статия със самообясняващо се заглавие: “Учените изумени от откритието, че ваксините срещу сезонен грип увеличават риска от разболяване с пандемичен свински грип.” Така е, трудно увират главите на тия, дето са зубрят безкритично всякаква научна плява. Но пък им остава удоволоствието от изумяването пред „новото“ откритие.

Приключвам новините ОТ СВЕТА с няколко хита от Англия – опитното поле на Европейския съветски съюз. Британските социални служби отнеха момченце от родителите му, тъй като майката отказала да храни бебето с боклучава храна. Пол и Лиса Хеси от Болсоувър, Англия, завели сина си Зак на доктор, след като хлапето отказало да яде храната, приготвена от майка му, и започнало да слабее. Майката разказва: “Смятах, че се обръщам към най-добрите хора за съвет. Вместо да ми дадат такъв, те на практика ме обвиниха, че не се грижа за детето си, и казаха, че всичко било по моя вина.” Лекарите дали съвет Зак да бъде хранен с полуфабрикати и прочее боклучава храна, за да напълнее, но родителите отказали. Тогава се намесили социалните служби…

Да обобщим и това: Първо взимат децата ви, ако се съмнявате във властниците; сега ги взимат, ако търсите съвет как да ги храните най-добре и отказвате глупави съвети; утре ще ви ги взимат, защото ги къпете голички, демек сте педофили; накрая ще ви ги взимат, тъй като не са ваши, а децата са „на държавата“. Излишно е да уточнявам, че „държавата“ знае най-добре на какво да ги учи, как да ги храни, как да ги индоктринира за пълно робство на банките и елитарната клика. Ето и следващата стъпка към филтрирането на всяка свободна мисъл:

Проектозаконът за убийството на свободния интернет, за който писах тук , вече е факт. Честито! Диктаторската колекция от наредби и закони практически въвежда цензурата на китайските комунисти, като в някои отношения дава още по-авторитарни права на властниците да раздават каквито си искат наказания и за най-дребните киберпрестъпления. Такова “престъпление” например е отказът на интернет доставчиците да дават пълна статистика с виртуалния живот на своите клиенти. Също така ще е престъпление, ако доставчиците не блокират достъпа на клиентите си до сайтове, които властниците намират за „нежелани“ или „опасни са обществото“. И също така достъпът до интернет в обществени заведения ще се дава само от тези собственици, които получат разрешително от държавата. А това разрешително ще се дава само срещу декларация, че доставчикът на интернет ще осигурява индивидуален код за достъп на всеки клиент, така че този клиент да бъде следен без затруднения от властите.

Най-големият интернет доставчик във Великобритания заяви, че няма да се подчинява на цензорските закони. От компанията TalkTalu са категорични, че ще дават лични данни за техен клиент само ако им бъдат поискани със съдебна заповед. На сайта на доставчика се казва още, че е недопустимо потребителите да бъдат разглеждани като виновни до доказване на противното, когато трябва да бъде точно обратното. А както отбелязва изданието “Гардиън” законотворците, одобрили безумния проектозакон, всъщност са напълно компютърно невежи – това е поредната причина големите интернет доставчици да гледат на новите закони като на долнопробна шега. Например Стивън Тимс – единият от гласувалите за приемане на цензурата – смята, че терминът “IP address” e съкращение за “Intellectual Property” (интелектуална собственост), докато всъщност става дума за “интернет протокол”. Но какви здравни или комуникационни реформи могат да приемат невежите депутати, когато са майсторски манипулирани от кукловоди като масона Лорд Менделсън и неговите невидими господари от сенките?

Лорд Менделсон – автор на диктаторския закон, който прави Англия по-комунистическа държава от Китай. Сега в Англия, скоро и в целия Европейски съюз. Ако се чудите що за поза е заел лордът, знакът, образуван от ръцете и носа на лицето му, е окултен и резюмира цялата му досегашна служба за Черната ложа.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

12 коментара за "По света и у нас – последно издание"

 1. Gergana  10.04.2010 г. | 03:20 ч.

  Щом сме срещу бащите и майките си, сме за трепане. Кой може да оправдае избиването на предходното поколение (пенсионери).

 2. Viktor  12.04.2010 г. | 10:02 ч.

  Стопанино,дали имаш мнение за Полската трагедия,как ти се струва-„4 покушения над държавни глави и след това 3-та световна“?

  Поздрави

 3. Стопанина  12.04.2010 г. | 10:54 ч.

  Ето една интересна статия за полската трагедия. Наистина потресаващи случайности, а аз не вярвам в случайности.

 4. Aha  12.04.2010 г. | 12:18 ч.

  А кои са останалите три? или все още има да се сбъдват. Жалко наистина за хората…лека им пръст. Стопанино, тази статия звучи ужасяващо, след като се навържва с трагедията

 5. Viktor  12.04.2010 г. | 12:34 ч.

  Така и си мислех,а от кога и аз това го искам да стане в БГ,да зарежем всичко и сами да си правим всичко,ама ето че поне за сега няма как да стане,и ми е много интересно някой ако може да направи метода на Гезел.

 6. Припомням  12.04.2010 г. | 17:41 ч.

  С нашите височайши особи такова нещо като катастрофата с полския президент не може да се случи.Бойко целуна задника на Обама,така че циркът продължава.“Нещастни“ случайности не се очакват.

 7. Stanil  13.04.2010 г. | 03:33 ч.

  Полската трагедия си е класическо политическо убийство, при това показно!

  Викторе, има начин и този начин е много добре пресъздаден в „Battle at Kruger“!

  Интересно, тепърва научавам за метода на Гезел, но мога да призная, че същият има доста допирни точки с един мой теоретичен модел, който си разработвам на ум, когато ми вкисне прекалено от несправедливостта на системата.

 8. Viktor  13.04.2010 г. | 10:01 ч.

  Че само б.б. ли му целува задника,НИЕ винаги сме били дупедавци от край време(говоря за повечето народни представители)само да видят на къде е течението и на там си завъртат зад…….

  “Battle at Kruger”-това ми харесва,само дето трябва да се знае кой,кой е,че тия от елитчето,както се вижда се имат за лъвове и зм(г)ейове-хах
  А за метода,ако си прочел вече,трябва да знаеш,че на банкстерчетата няма да им хареса,както и са направили на времето,както и не им е харесало и сега това което са направили този президент и президента на банката им R.I.P.

 9. Stanil  18.04.2010 г. | 15:24 ч.

  Стопанин, как мислиш, по какъв начин Невидимата империя ще използва възникналата ситуация с исландския вулкан и последвалото блокиране на въздушното пространство на Европа?

 10. Стопанина  18.04.2010 г. | 17:36 ч.

  @Станил

  Невидимата империя може да ползва ситуацията, като извади следната поука: „Исландците въстанаха срещу кражбите и мутренските изпълнения на международните банкери и получиха възмездие. Ако не искате да изригне вулкан и във вашата държава, плащайте колкото пари ви поискат и когато ги поискат!“

  Аз предлагам да си зададем следния въпрос: Ако плащаме въглеродни данъци на международните банкстери, те ще могат ли да спрат изригването на вулканите, при което в атмосферата се изхвърлят невъобразими количества „парникови газове“? Предлагам отговор: Естествено, че НЕ могат! До доказване на противното.

  Сиреч от ситуацията с вулкана могат да се извадят поробващи изводи, но и изводи, които освобождават от заблудите. Не е като да нямаме избор.

 11. Stanil  19.04.2010 г. | 14:03 ч.

  На мен пък ми се струва силно преекспонирана опасността от вулканичния облак, която доведе до затваряне на въздушното пространство над Европа. Толкова по-мощни вулкани са изригвали по света, но не си спомням да са затваряли небето над цели континенти…

 12. Стопанина  19.04.2010 г. | 15:30 ч.

  Друже мой, естествено, че е преекспонирана. Та това си е обичайна тактика, която в общи линии ме отказа от политическата журналистика навремето. Всеки ден могат да се посочат такива примери. Докато Обама разрешава кражбите на поредните десет трилиона от данъкоплатците, масмедиите омагьосват данъкоплатците с конспиративни теории за смъртта на Майкъл Джексън. Докато в момента едни медии разкриват, че цялата световна икономическа криза е била дирижирана, за да бъдат ограбени хората по целия свят, други медии (повечето!) ни омагьосват, като ни пращат в облаците на вулканите. Важните новини се пропускат или им се отделят малки каренца. За треторазредни новини се вдига олелия до небесата.

  Добавка – ето как Невидимата империя ползва вулкана:
  CNN се чуди дали вулканът не е заради глобалното затопляне.
  CNN така и не чу за Климатгейт, въпреки че британският „Телеграф“ отбелязва как това е скандал, който просто отказва да бъде потулен. 🙂 🙂 🙂

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.