Стрелянето по журналисти в Ирак е политика на Пентагона

Автор: Кърт Нимо

Покъртителното видео от Багдад, разпространено от WikiLeaks, тепърва чака внимание от корпоративните медии. Все пак MSNBC направи репортаж за него. В една дискусия за видеото Брет Макгърк от Съвета за чуждестранни връзки, познат и като съветник по сигурността в администрациите на Буш и Обама, защитава убийствата. Макгърк твърди, че войниците са стреляли по журналистите, защото им се е сторило, че са видели ракетомет. Как така обучени войници могат да объркат камера с РПГ? Всъщност една от мисиите на военните в Ирак е да атакуват журналисти.
Това беше признато от Ийсън Джордан през 2005 година. Джордан по това време оглавяваше новинарските екипи на CNN. При една конференция в Давос, Швейцария, Джордан каза, че познава „около 12 журналисти, които не само са били убити от американски войници, но са били нарочени за мишени по политически причини“. Още преди тези бележки на Джордан публицистът на Пентагона – Виктория Кларк, заяви, че журналистите без разрешителни от Пентагона се „излагат на риск“. С други думи, ще бъдат атакувани.

Харвардският професор и журналист Дейвид Герген – често изявяващ се по CNN като защитник на властниците – казва пред Мишел Малкин (защитничка на концентрационните лагери и нео-консерваторите), че е „разтърсен“ от коментарите на Ийсън Джордан: „Това е точно обратно на истината. Нашите войници правят всичко по силите си да защитават и да спасяват журналистите.“ Герген и депутата Барни Франк са разгневени заради твърденията на Джордан, като не по-малко гневен според „Ню Йорк Сън“ бил и Кристофър Дод – демократ от Кънектикът.

Всъщност доказателствата сочат за противното на това, което твърдят Герген, Франк и Дод. Тези господа не се гневят заради убийствата на невинни цивилни. Те се гневят, когато медиите съобщават за тези убийства.  През 2003 година Кейт Ади – бивш главен кореспондент на BBC – каза за ирландско радио, че всяка медия, която не е „срастната“ с Пентагона, ще бъде „под прицел“ (targeted down) в Ирак. Носителят на награди „Еми“ и „Peabody“ Джордан беше принуден да напусне CNN след изявленията си. Ако казваш истината, трябва да си готов за последствията, особено ако си член на лъжливите корпоративни медии.

Американски войници умишлено избиха журналисти в багдадския хотел „Палестина“ през 2003 година. Двама журналисти – Тарас Протсюк от британския клон на Ройтерс и Хосе Кусо от испанската мрежа Телесино – бяха ликвидирани, защото не бяха „срастнати“ с Пентагона. На същия ден от Пентагона нападнаха офисите на Ал Джазира и Абу Даби ТВ, две телевизии на арабски език, които излъчваха доста красноречиви материали. И в двата случая от Пентагона твърдяха, че войниците им били под обстрел.

Пентагон в обърнат пентаграм.

През 2005 година италианската журналистка Джулиана Сгрена беше ранена от щатски войници. В продължение на месец Сгрена беше държана като заложничка от малко известна ислямска групировка. На 7 март съща година Питър Саймъндс писа: „Ако щатските войници могат да стрелят безнаказано срещу една топ журналистка и италиански разузнавачи, колко ли иракски мъже, жени и деца страдат от същата съдба заради това, че не са могли да се подчинят на американските военни заповеди? Съвсем малко от най-лошите случаи се изнасят от международните медии.“

Фактите са, че са избити над един милион иракски мъже, жени и деца, откакто Буш нахлу в Ирак в началото на 2003 година. Бил Клинтън изби 500 000 деца преди Буш-младши. Буш-старши изтреби стотици хиляди преди Клинтън. Обама продължава политиката на предшествениците си в Афганистан и Пакистан. Властниците настояват да почитаме и войниците, извършващи такива жестокости и масови убийства. Тази наша подкрепа обаче означава, че подкрепяме масови убийства, които постепенно достигат мащабите на зверствата, извършвани от (режимите на) Хитлер, Сталин и Мао. Повечето американци въобще си нямат представа или не ги е грижа, че са съучастници във военни престъпления и масови убийства.

Военно-индустриалният комплекс: Браво, добро кученце! Добри медии! Сега идете да убедите младежите от източна Европа да вършат престъпления като американските…

ЦРУ и Пентагона атакуваха WikiLeaks*, защото не искат американския народ да знае истината. А тя е, че Съединените щати следват волята на международен картел от престъпни банкери и магнати, като една от възложените задачи на САЩ е да ликвидират всеки, който  пречи на похода към световно правителство и превръщането на света в огромна робска плантация. Мюсюлманите и повечето араби са под прицел, защото продължават да се опълчват. Следващата мишена е Иран.

* * *

Източник: InfoWars

*Бел. Стопанина: За атаките над сайта WikiLeaks и тормоза над неговите редактори читателите с английски език могат да получат повече информация тук и тук. Илюстрациите и коментарите от тях са от мен, а не от автора на статията.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Стрелянето по журналисти в Ирак е политика на Пентагона"

 1. Jorro  09.04.2010 г. | 00:51 ч.

  Ние,ЧОВЕЦИТЕ от времето от когато сме на тази земя,преди няма значение от колко години.На нас ни е вменено да преживяваме и да бъдем щастливи.Каквото и да ЗНАЧИ ТОВА.МАЛКО ВРЕМЕ след това,ДРУГА СЪЩНОСТ е вменила в нас две други „ИНТЕРЕСНИ НЕЩА“.ЛАКОМИЯТА И СУЕТАТА.Ако искаме да бъдем себеси би било добре да се откажем от ГОЛЯМОТО си ЕГО „ДА ГО ПОГРЕБЕМ“.И ДА МАНИФЕСТИРАМЕ пред света нашият „МАЛЪК“ аз .Другото само ще дойде.След 3 до 7 години.Запомнете днес е 09,04,2010г.

 2. Балинов  09.04.2010 г. | 10:41 ч.

  Жоро , ако ти се срамуваш от твоето „голямо его и лакомия“ , бори се с него, аз лично не смятам , че имам такъв проблем. 🙂 Така написаното от теб вменява вина на всички без изключение.
  Малко поне трябва да ти е неудобно – повече от 3 милиарда! души по света преживяват с по-малко от 2 долара на ден. Половината от тях – с по 1 долар! Кажи им го това за „егото и суетата“ на тях , да видим каква ще им е реакцията..

  Умните хора разграничават нещата – едно е да ламтиш за 10 кв.м. земя от парцела на комшията си, друго е да ламтиш за целия свят и да избиваш хората му.
  Нещата са несъпоставими.
  7 мрд хора не могат да носят греховете на шепа болни мозъци. Бъди мъдър, не се поддавай на нездрави „учения“ 🙂

 3. Стопанина  09.04.2010 г. | 12:02 ч.

  „Умните хора разграничават нещата – едно е да ламтиш за 10 кв.м. земя от парцела на комшията си, друго е да ламтиш за целия свят и да избиваш хората му. Нещата са несъпоставими.“

  Хммм. Не съм убеден, че са несъпоставими. Ако поставим за пълководец или за политик същия този, който ламти за земята на комшията, дали скоро няма да гледа и към земите на съседните страни? Според мен нещата не просто са съпоставими, но са направо еднакви – само дето са на различни равнища и условията за мракобесие на по-ниското равнище не са толкова добри.

  С другото съм съгласен – философиите и религиите на вината са ми черни.

 4. Балинов  10.04.2010 г. | 00:03 ч.

  Давах си сметка докато го пишех ,че това е по-слаб сегмент в разсъжденията ми , а ти взе че го забеляза и точно там ме цапардоса 🙂
  Съгласен съм ,че е интересен и спорен този момент. Вероятно някъде са правени и проучвания. Възможно е да е така, но аз лично си мисля ,че винаги има степени.
  Аз лично мога да открадна праскова от нечие лозе, но не мога да задигна по-значими вещи (не ми е комфортно),макар да съм имал възможност ( то кой е нямал )
  Мога също да излъжа, че съм доволен от манджата на тъщата, но само до там някъде. (щом 40г не съм се развихрил в лъжата , едва ли ми предстои.. 🙂 )
  Вероятно тенденцията е отгоре надолу – който е алчен за голямото ,ще е алчен и за малкото. Който лъже за голямото , ще излъже и за малкото. Обратното не е задължително , поне анализирайки себе си 🙂

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.