Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Поредните новини за училища, които инсталират камери за наблюдение в тоалетните. В същото време родителите са обвинявани, че са педофили, задето са снимали собствените си деца. Няма как да не останем с впечатлението, че извращенията от какъвто и да било тип сякаш са приемливи, стига да се правят от тези с власт. Британската медия SkyNews съобщава: „Разгневени родители се обединиха срещу училище в Бирмингам, след като ученици откриха камери за наблюдение в тоалетните на сградата. Младежите твърдят, че от училищната управа са инсталирали камерите по време на зимната ваканция, без да уведомят нито тях, нито родителите им.“ Споменава се и наскорошен случай, отново във Великобритания, където от училище в Салфорд са филмирали децата, докато се преобличат за час по физкултура.

Родителите атакуват тези своеволия, тъй като представляват пълно нахлуване в личното пространство, а мнозина от учениците вече отказват да ползват тоалетните. Училищните власти твърдят, че са инсталирали камерите на местата за най-пълно уединение, защото това било „напълно нормално“ и защото „децата искат да се чувстват сигурни“. Сиреч, ако нещо се прави в името на сигурността и надзора, дори наблюдението на деца в (училищните) бани и тоалетни е някак си приемливо. Може би педофилите, след като бъдат заловени, ще могат да се защитят с това, че гледат видео с голи деца, защото така карат малките да се „чувстват сигурни“? Но да не ставаме наивни – има едно златно правило, а то е, че можете да си позволявате такова поведение само ако разполагате с някаква власт.

Големият брат е по-равен и с по-големи права от безвластния брат.

Вече съм писал за многобройните случаи, когато училищните власти инсталират камери в училищните съблекални и тоалетни, което позволява на мръсниците да шпионират (полу)голи деца. Сравнете това със случая на Кевин Джерати – мъж, който е „имал нахалството“ да снима собствения си син, докато се вози на детско влакче на обществено място. Г-н Джерати е бил грубо възпрян от някакъв охранител, като е бил обвинен, че е педофил. След това дошъл и полицай, който заплашвал бащата с арест заради „дързостта“ да е разстроен от ситуацията. Цялата случка в търговския мол е била записвана от наблюдателни камери. С други думи, Големият брат има право да наблюдава с камери как децата си играят, но ние вече не можем да снимаме с камери собствените си хлапета, без да бъдем поучавани високопарно или разглеждани като вероятни педофили.

И не става дума само за коридорите, баните и тоалетните в училищата. Децата са шпионирани навсякъде. Може би най-потресаващият случай е този от Филаделфия, за който се разчу наскоро. От тамошни две училища раздали лаптопи на 1800 ученици, като в машините бил инсталиран софтуер за тайно задействане на вградените видеокамери и микрофони. Така било осъществявано наблюдение както на младежите, така и на техните родители. Особено смущаващото е не толкова това, че шпионирането е извършено без разрешението на тези семейства, колкото арогантността на училищните власти – те не опитаха да уталожат скандала; напротив – хвалеха се с действията си.

В следния видеоклип на PBS един от помощниците на училищния директор показва на репортера как се забавлява със скритите камери, докато шпионира децата чрез лаптопите им и запаметява някои снимки. Той казва: „Винаги се гъбаркам с тях (децата) и ги снимам“ (“I always like to mess with them and take a picture.”). Забележете как мъжът се кикоти, докато журналистът се опитва да омаловажи обезпокоителното шоу.

Ако хванат някой педофил да инсталира скрити камери и софтуер на лаптопи, които му позволяват да наблюдава и записва действията на деца, ще има бурни реакции на възмущение. Но ако някой с власт, колкото и да е жалка тази власт, направи същото, това вече се смята за нормално и дори за добро. Тази масова умствена болест, която често преминава в култ към властника, включително към всичко, с което властникът се занимава, е в основата на всичко пошло в съвременното ни общество.

А кой наблюдава наблюдателите?

Можем да дадем аргументи и в по-общ план. Училищата в западния свят все повече заприличват на затвори, в които децата са наблюдавани, полицействани (от кого ли не) и дори ги арестуват като престъпници за най-незначителни детински прояви като драскането по чина. Нека припомним случая с Алекса Гонзалес, 12-годишна ученичка от Куинс. Обичайни практики станаха внезапните претърсвания за дрога, обиските на голо (заради непотвърдени обвинения в кражба) и тарашенето на училищните шкафчета – тези действия допълнително вменяват на децата схващането, че са затворници на Големия брат. И то от ранна възраст.

Всеки, който може да си го позволи, нека спаси децата си от обществените училища, като ги запише в добре ръководените частни училища. А най-добре ще е да обучавате децата си вкъщи, което се очертава най-разумният избор предвид обстоятелствата. Ако не можете да си го позволите, ще се наложи да прекарвате доста време с хлапетата, за да противодействате на ежедневното психологическо програмиране, с което се занимават властите в затворите без решетки – точно това са тъй наречените училища на много места от западния свят.

* * *

Източник: Prison Planet
Превод : Иван Стаменов

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

23 коментара за "Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите"

 1. Gergana  12.03.2010 г. | 00:08 ч.

  Чули ли сте нещо за Ларс Викс? Той публикува една нескопосана карикатура на пророка Мохамед, като крайпътен знак в кръгово движение, някъде из Швеция.
  Съзаклятнаци срещу живота му са арестувани в момента (7 души), една от тях е домакиня от Щатите (Jihad Jane).
  Напълно непридвидимо, според шведските служби за сигурност.
  Толкова ли е страшна заплахата срещу Запада, или параноята на властимеющите, току що, получи потвърждение?
  А също и на изобличаващите ги?
  Дано да съм в грешка.

 2. Стопанина  12.03.2010 г. | 00:30 ч.

  Непрекъснато се правят такива акции. Преди няколко дни в САЩ, точно както се очакваше, използваха един удобен случай, за да лепнат вината на „фанатичните конспирационни теоретици“ в движението 911 Truth Movement. Виж и последното, седмо издание на рубриката ми „По света и у нас“. Там съм показал как омаскаряват противниците на ваксинациите.

  Просто така работи системата. Всъщност нямат друг избор. Те знаят, че не могат да въздействат на вече пробудените, но много добре знаят колко невежи и податливи на манипулации са определени среди. Кукловодите се интересуват от мнозинството, защото то е дъното на „демокрацията“, основният източник на работна сила и данъци, и т.н. Знаят също така, че ще въвлекат единствено неспособните на самостоятелна мисъл в Осмата сфера – сичер с такива пропагандни акции и други страхове си държат стадото наблизо. Дадена им е тази власт, ползват си я доста добре.

  Нормално е. Тленната земя е поляризирана – където има възходящи течения, непременно има и низходящи.

 3. Gergana  12.03.2010 г. | 01:13 ч.

  Не се считам за просветена, но твоята страница ми харесва.
  Много. Дерзай! Ще се придържам към размисъла.

  Нещо извън темата:
  Рудолф Щайнер е доста снизходително описан в немската статия на Википедия. Прави ми впечатление, че го изкарват за ненадейно преобразил се философ, който е решил да се реваншира на стари години (да си поживее добре навръх ненадейната слава). Лесно е да бъде погледнат някой отстрани и осъден. Стана ми болно.

 4. з........  12.03.2010 г. | 08:20 ч.

  В процентно съотношение, колко според теб в световен план са възходящите и колко низходящите.

 5. Стопанина  12.03.2010 г. | 09:32 ч.

  @Гергана:

  „Не се считам за просветена, но твоята страница ми харесва.“

  И аз не се смятам за просветен. Не и ако се сравнявам с великите посветени от човешката история. Благодаря за комплимента, явно краставите магарета се надушваме. 😉

  „Рудолф Щайнер е доста снизходително описан в немската статия на Википедия.“

  О, там звучи направо като ода.
  Чела ли си какво пишат за Кастанеда, Блаватска, Щайнер и Дънов на pravoslavie.bg? Имаме си модерен Index librorum prohibitorum (Списък на забранените книги), съпроводен със средновековни клевети към триждепроклетите еретици. Специално за Щайнер се знае, че наистина започва като философ с не християнски мироглед. Но както знае поне всеки малко посветен, Христос оглавява Братството на Светлината. И щом философът Щайнер го разбере с ясновидската си дарба, няма как да не се „реваншира“, като почне да проповядва чистата истина.

  @З……..

  Имах предвид теченията в политиката, философията и т.н. Две са си – възходящи (опитващи да повдигат човечеството) и низходящи (да го поробят и загробят). Колко са хората, които служат съзнателно(!) на някое от тези течения? Процентите се менят динамично. Пробуденото човечество, което работи съзнателно(!), според мен е максимум 20 процента. Половината са слуги на възходящите течения, другата половина – на низходящите.

  Останалото човечество просто още не е пробудено.

 6. з......  12.03.2010 г. | 09:58 ч.

  Много добре ми го описа. Благодаря. Кастанеда ми е любимият автор. Има необикновенната дарба да те пренася в „други светове“ Нищо чудно, че е в списъка. Забранения плод е най сладък. Дано хората да преядът.

 7. Стопанина  12.03.2010 г. | 10:03 ч.

  Към читателя ми, подвизаващ се като insomnia1304 из други форуми. Благодаря ти, че разпространяваш словото, но имам две молби към теб. Не пускай целите материали по форумите, а само извадки с линк насам. Знам, че винаги слагаш и линк, но понякога се губи оригиналното форматиране на текстовете – курсиви, подчертавания – а аз много си държа на тях.

  Втората ми молба е да обръщаш внимание, когато някои от потребителите те мислят за мен. Редно е да уточняваш, че аз не съм ти, както ти не съм аз. Смятам, че така ще се спестят много недоразумения.

  Благодаря и за услугите, и за разбирането на молбите.

 8. Gergana  12.03.2010 г. | 11:19 ч.

  @Стопанина:
  Не съм била на pravoslavie.bg, явно интуицията ми работи:)
  Но ще проверя какво пишат,от любопитство.

  @З:
  И на мен Кастанеда ми е един от любимите.

 9. Стопанина  12.03.2010 г. | 11:37 ч.

  Аз минавам от време на време. Особено интересни са ми какви ги пишат младите богослови – без коментар засега. Има интересни неща, например българският превод на раннохристиянската книга „Пастирът“. Определено не е православен текст, всъщност е доста антицърковен апокриф, заради което е бил цензуриран от Новия завет. В редица отношения е с по-важно послание за нашето съврение, отколкото „Откровение“ на Йоан. Както и да е, „православните“ апологети понякога вършат работа – бях тръгнал да превеждам с много мъки „Пастирът“ от староанглийски и латински, а се оказа, че вече са го направили преди мен, при това доста прилично.

  За Кастанеда. Ценен е. Но и ти, и Зи, имайте предвид, че това старо и вярно учение не е съобразено с епохите на човешката духовна еволюция. Макар нещата за различните видове съзнание, сънищата, левитацията и ясновидството да са верни, тези познания сами по себе си са Луциферистичен елемент. Това е обяснено в лекциите от Щайнер, които съм пуснал. При Кастанеда липсва Христовият елемент – на Любовта, който впряга Луциферистичния елемент за истински духовен възход и напредък по Пътя. Хубаво е да четем Кастанеда и други като него, но трябва да ползваме тези книги като стъпала по Христовия Път.

 10. з......  12.03.2010 г. | 12:01 ч.

  Незнам дали под Зи нямаш предвид Зиези. Но не съм Аз. С теб надълго и широко си поговорихме в темата Вие, питате стопанина отговаря. Първо се писах Златин после не ми се пишеше постоянно името ми и продължих с З…. ако видиш меила ще разбереш.

 11. Стопанина  12.03.2010 г. | 12:06 ч.

  Под „Зи“ имах предвид тебе. По-удобно ми е да се обръщам така, отколкото с многоточията в прякора ти. Със Зиези (Емо) се познаваме лично от много години и знам, че не си ти. Ако те дразни „Зи“, може да ползвам Златин или друго име. Само кажи.

 12. Gergana  12.03.2010 г. | 12:19 ч.

  Благодаря. Ще прочета Пастирът.
  Вярно е, че човек може да се възгордее от някои свои вродени заложби и сам да се вкара в задънена улица, т.е. да се обгради от образни сънища без смисъл. А понякога и излишно мъчителни. Някои сме пробудени, някои сме заспали, а трети сме полупробудени (душевни сомнамбули:). Приемам забележката за Кастанеда.
  Лек ден.

 13. з......  12.03.2010 г. | 12:20 ч.

  НЕ не, просто човека си има публикации, да не го петня нещо се претесних. Ха-ха.. Въобще не се притеснявай нищо не ме дразни.

 14. з......  12.03.2010 г. | 12:48 ч.

  За луцифиристичния елемент в Кастанеда признавам си присъства, но не случайно новите ясновидци се отграничават от старите, които си са били баш дяволи. А по висш акт на любов от този на Хенаро, когато прегръща земята не мога да се сетя. Ама там си е вече до тяхната култура. Те си знаят най-добре.

 15. Стопанина  12.03.2010 г. | 13:03 ч.

  Не бъркай Луцифер с дявол. Името на върховният злодей е Сорат, който е „поканен“ да участва със своята пошла роля в земната еволюция от място, което е извън нашата Слънчева система. Друг по-голям пакостник от Луцифер е Ариман, известен още като Антихриста, Звяра или Лукавия. Тъй наречените Асури също са доста директни вдъхновители на низходящите течения, едно от които е и това с камерите от статията.

  След въплъщението на Луцифер по земята се разпространява интелектуалният импулс, който е в основата на езотеричната мъдрост. Затова го наричат Носител на Светлината. С условности можем да го разглеждаме като неутрален герой. Да, интелектът може да ти помогне, както показват книгите на Кастанеда. Но може и ужасно да ти навреди, ако ползваш мъдростта си за отвлечен мистицизъм, за четкане на егото или дори за контрол над непросветените.

  Една аналогия: Все едно Луцифер ни е дал по един факел и ни е изоставил сами да прекосяваме един много мрачен хангар, пълен с бурета барут. Чрез факела можем да се ориентираме, като преминем изпита успешно, но и една искра, паднала на грешното място, може да ни погуби. И именно тук е ролята на Христовият елемент – цитирам Христос по памет: „Ако двама се съберат от мое име, между тях съм.“ Ако хората си помагат един на друг, водени от Любов, лично Христовият дух ще ги насочва как да преминат успешно хангара с барута, без да се затрият.

  Сиреч винаги, откакто злото се появява на Земята, е имало възходящи и низходящи течения. Със съответните черни магове и противодействащи им бели магове.

 16. з......  12.03.2010 г. | 13:16 ч.

  Е аз дяволи го употребих съвсем преносно без да влагам по специален смисъл. Не съм се замислял за тези разграничения благодаря, че ми ги разясняваш беше ми много интересно а за пътя с добродетел и помощ колкото и човешки да са тези термини няма и смисъл да оборвам без съмнение това е пътя.

 17. Gergana  12.03.2010 г. | 23:59 ч.

  За мен Кастанеда е част от миналото ми (била съм на 16 г – сега съм на 35). Чета Щайнер и Дънов, които доскоро бяха само анекдотични фигури,част от общата ми култура, благодарение на това, че се натъкнах на твоята страница. Преди се определях за атеистка и то от добронамерените (сещам се за твоята виртуална престрелка със цайтгайстовете:). Е, толкова наивна като тях никога не съм била, но…Къде ми е бил акълът? Не, че ще си изгубя равновесието, но много неща си падат на мястото. Исках само да споделя.

 18. з......  13.03.2010 г. | 12:24 ч.

  Е аз, съм на 23 с подута тиква от четене за 2-3 години смлях толкова, че сега ми се повдига. Като почнеш от Чуан дзъ, Лао Дзъ и разните му там на Дзъ и свършиш с разните му там на ов, оид, ев, шев, кев, кенеф Все разбирам ,че нищо не разбирам. Сега реших, ще изтъпея максимално Ха-ха. Ама то това му е хубавото. Рано ми е да се самоопределям. Ще си повървя още малко по пътя пък каквото сабя….

 19. Стопанина  13.03.2010 г. | 13:11 ч.

  Гергана, да разбирам ли, че съм те обърнал към Бога (да го търсиш)? Иха! Голяма чест е за мен, ако е така. И ме вдъхновява за още работа.

  Блазе ти, че си имала обща култура за Дънов и Щайнер. Аз научих за тези имена едва преди няколко години. Да съм бил на 26 или на 27. Ако за Щайнер е донякъде простимо, че не се знае в България, за Великия Учител от Слънцето, проявявал се чрез Дънов, си е направо греховно. Въпреки че от малък имам личен опит за много от нещата, писани в беседите му, беше нещо като благословия, че попаднах на Словото му – запълни и запълва доста празноти. Винаги ще съм благодарен на pravoslavie.bg, че хем ме отблъсна от „православието“, хем ме насочи към Учителя.

  Зи, един комплимент – като те чете човек, си представя по-възрастен събеседник.

 20. Gergana  13.03.2010 г. | 16:43 ч.

  То, за общата култура… по-скоро хората, с които съм си хортувала са я имали :)) Ама, не ми е влизало в тиквата. И аз четох сума ти работи на по-млади години (дълъг списък, па може и кратък да е бил, знам ли), докато не открих, че се въртя в кръг, гонейки предвидливата си опашка, по всички правила на философското изкуство. Напълно убедена безбожничка никога не съм била – имам нагласа и личен опит, но се бях свила и почнах да губя човшкото си достойнство. Нали затова сме хора, да си помагаме, а ти, Стопанино, а и всички останали, които ги е грижа, определено помагате.

 21. Скрити Камери  12.04.2010 г. | 21:30 ч.

  Е това е тъпо. Какъв е тоя лумпен, който е инсталирал скрити камери в училище? В интерес на истината и у нас има скрити камери в някои детски градини но те са само със съгласието на всички родители без изключение. Дефакто камерите са скрити само от децата за да не ги притесняват и служат за наблюдение на децата от родителите им. В Перник в момента една детска градина ще слага уебкамери в групите

 22. христи  28.07.2010 г. | 00:20 ч.

  Здравий Стопанино поздрави за сайта и доброто познаване на Дънов.
  Относно скритите камери нама за се свършат наивниците дори и след краят на света.Относно 2012г. след някои експерименти твърдя,че ще
  има сериозен катаклизъм поради което човечеството умишлено е поставено във неведение.
  Интересува ме практически изпращане материал до WikiLeaks би ли дал пояснения по процедурата.
  Поздрави:Христи

 23. Алиса  28.07.2010 г. | 14:12 ч.

  В съвременното демократично общество, сериозно се работи в областа на контролиране на най-младото поколение – децата. За тази цел се разработват различни уеб-сайтове третиращи тематика която ги интересува. Информацията събрана от форуми, блогове и пр., в които децата обсъждат различни теми и споделят мнението си, се съхранява грижливо, сортира и предава след десетилетия на потенциалните им работодатели.
  Немската министърка на защита на потребителските права – Ilse Aigner, предупреждава:
  „Гиганти като Facebook, Apple, Google или Microsoft, са в състояние да създадат личностови профили. Те знаят от какво хората се интересуват, какво купуват, къде пътуват и с кого се срещат. Някои потребители се оказват особено интересни за индустрията, други пропадат в черни списъци или си навличат трудности с намирането на работа. При мисълта за някои съвременни открития, като например софтуери за разпознаване на човешко лице, ме полазват студени тръпки. Дори самият Джордж Оруел не би могъл да си мечтае за това“
  Проучвания в образователната система Internationalen Grundschul-Lese-Untersuchung (IGLU) от изследователят от Дортмунд/Германия Wilfried Bos, доказват че деца от бедни семейства имат три пъти по-малък шанс да учат висше образование, отколкото децата на богатите, в случаите на еднаква интелигентност и еднаква успеваемост в училище.
  http://www.4ru.eu

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.