Благодатна нова година! Какво да очакваме от 2010-та…

Да си пожелаем най-доброто, но да се готвим за другото

Докато превеждах “Десетилетието на деспотизма”, прецених, че равносметката, направена там, е кратка, но в общи линии достатъчно изчерпателна и добра. А и материалът завършваше с пожелание, към което, макар и само като преводач, се присъединявам. Донякъде то обезсмисляше намерението ми да пиша отделни авторски честитки. Размислих. Вдъхновението дойде с поредната порция черни облаци на хоризонта, а и вашият (понякога) любезен Стопанин има какво да добави. Няма да е розово, няма да е любезно, още по-малко пък надъхващо към светли бъднини, каквито не се задават в непосредствено бъдеще. Затова препоръчвам да четете нататък, но от насилена любезност препоръчвам на онези, които не искат да си помрачават зрелището от пиратките и фойерверките, да спрат с четенето сега. Нещата, които следват, ще ни занимават през цялата 2010 година (че и много години след нея) – можете да се върнете по всяко време, за да се запознаете с изложената гледна точка. Но безспорно сега е времето за настоящата честитка. Злото не спи и през празниците. А е достатъчно доброто да задреме или да се опияни само за миг, за да осигури пълния триумф на мракобесието.


По Коледа наистина стават чудеса! Някакъв дрипав чернокож младеж от Нигерия, който уж бил обучаван за терорист в Йемен, опитал да взриви самолет с експлозивния пакет, който се намирал в гащите му. Само по чудо станала засечка и терористичният акт свършил преждевременно, но благополучно за пасажерите. Това чудо на чудесата идва таман навреме, сякаш да оправдае наскоро извършените нападения на американски войски над обекти в Йемен, тъй като в тази страна имало необезпокоявани терористични клетки на Ал Кайда. За незапознатите: Тъй наречената Ал Кайда е дружина муджахедини, сформирана и тренирана от ЦРУ под ръководството на Збигнев Бржежински (той дори се гордее с това в две от книгите си), който пък е важна клечка в глобалистката Трилатерална комисия и ментор на няколко от щатските президенти, вкл. настоящия.

Отново преди инцидента с гащите в онзи самолет от САЩ изпратиха специални части в Йемен, за да бъде предотвратено превръщането на страната във “втора база” на Ал Кайда.  “Истинско чудо! – ще си рече някой. – Обама наистина сякаш е предчувствал, че Йемен ще създава проблеми.” Но едно такова изказване би било твърде, твърде наивно. Телепромптърният президент просто е знаел, при това не от кого да е, а от бащата на чернокожия дрипльо. Таткото на “дрипльото от пещерите на Ал Кайда” всъщност е червив от пари банкер, който още през ноември лично е предупредил служителите на американското посолство в Нигерия, че синът му се е замесил с кофти хора, които му мътят главата. От въпросното посолство не отричат тази информация, въпреки че клинчат точно за какво са били предупредени.

А кои са кофти хората, с които се е забъркал младият Умар Фарук Абдулмуталаб? Въпреки че “терористът” не е имал паспорт, е бил качен на самолета, което не става току-така. Разследванията и свидетелските показания сочат, че за него с властен тон е ходатайствал някакъв господин, който бил облечен много добре и външно приличал на индиец. От Индия твърдят, че този “индиец” всъщност бил двоен агент на САЩ и Ал Кайда. Свидетели разказват още, че някакъв бял господин записвал с видеокамера целия полет и дори се изправил, за да заснеме от най-добър ъгъл предполагаемия опит на Абдулмуталаб да взриви самолета. Сякаш и той е знаел, че ще става нещо важно. Много, много странно – чудни неща стават по Коледа.

И така стигаме до същественото

Всичко, написано дотук, е просто за информация. Няма да правя твърдения или спекулации за станалото в онзи полет. Преминавам към сигурното. То е, че верижната реакция от фойерверките в гащите на младия негър така ще свети чак до следващата Коледа (и насетне), че пушек ще се вдига! В следващите новини вече няма чудеса или чудни сценарии, а само земна, твърде земна биометрия, “анти-терористични” самолети и бомби, ще се лее кръв, а гащите на всички ни ще си останат в 2009-та…

Нова година – честита нова война

Обама предприема ускорена офанзива в Йемен. Както се сещате, новите военни действия ще бъдат за вашата сигурност и за предотвратяване на следващи опити за взривяване на долно бельо. Тези действия, както посочих по-горе, започнаха преди на някого да му хрумне, че ще се взривяват гащи в самолети, но това явно не трябва да се знае или помни. Та Телепромптърният президент, който бил на почивка в Хаваите, се зарекъл, че ще впрегне, цитирам – “всички механизми на държавната власт” – за да атакува предполагаемите виновни в предполагаемо съучастничество в тъй наречения терористичен акт на Абдулмуталаб. В случай че вече се чудите – да, в Йемен има петролни залежи! Приходите за страната от този петрол са милиарди долари на година…

Иран опитва да внесе контрабандно уран – се казва в един “нов” доклад, съставен за войнолюбците. Слагам “нов” в кавички, защото всъщност в текста се казват същите неща, с които беше “оправдана” войната в Ирак. Сменена е само една буква и Ирак вече е Иран. Иначе и те подготвяли оръжия за масово поразяване (каквито така и не се намериха в Ирак, макар да се “виждаха от сателитни снимки”). За целта иранските власти търсели начини да внесат контрабандно нужния им уран.

За подобна пропаганда не е нужен много акъл, а само кръвожадност и мракобесие, с каквито войнолюбците, изглежда, разполагат в изобилие. За сведение: Иран не е афганистанска пещера, в която да се внася или изнася контрабандно каквото и да било. Освен това страната си има собствени уранови мини, така че на тамошния режим не му трябва да внася уран. Следващият път войнолюбците може би ще са по-подготвени. Чакаме следващите изненади, но евентуална война с Иран още през 2010 година няма да е сред тях. Очаквана е. Просто зависи още колко време глутницата ще се зъби и ще точи лиги, докато обикаля плячката, преди да се впусне в поредната “превантивна атака”.

Американските войници се пробуждат:

Да, бавно, но се пробуждат. Понякога най-простите истини са адски трудни за осмисляне. А наистина е просто: Ако искате да спрете тероризма, спрете с полицейщината в чужди държави. Толкова е просто! Мигар Обама ще прекъсне ваканцията си на Хаваите, за да стреля с пушка по родните си пустинни места… Не, разбира се, ще трябва американски наивни младоци или връстниците им от наемните армии в Европа да вършат мръсната работа. Както е било винаги.

Нова година – честити нови “мерки за сигурност”!

Конгресменът Рон Пол се опасява, че случаят с гърмящото бельо в самолета ще бъде използван за разширяване на “войната срещу тероризма” в Йемен и за допълнителното лишаване на гражданите от останалите им свободи. Цялото изказване на американския политик е в следния видеозапис:

Късно е, либе, за китка – казваме ние, българите, като това важи и за страховете за Йемен, и за лишаването от още свободи на редовите граждани. От новата 2010 година българите, както и други народи, които още не са получили “сигурните” нови документи за самоличност, включващи електронен носител, най-сетне ще си ги получат. За целта ще трябва да дават пръстови отпечатъци, досущ като затворниците или безправното пушечно месо – наборните войници.

Това третиране на редовите граждани като престъпници, както съм отбелязал и нагледно демонстрирал тук, не може да се ползва за оправдаването на “завишена сигурност”. Защото новите документи не са по-сигурни от настоящите. Напротив! Личните данни са още по-лесни за крадене (при това от дистанция), като тук дори няма да засягам въпроса за унизителната им същност и по-високата цена на “услугата”. 2010 година ще е тази, в която от българите ще се изискват биометрични данни (като начало) само за задграничните паспорти. Темата ще е с продължения. За личните карти и шофьорските книжки тепърва ще се пише…

И така, за да пътувате в чужбина, ще трябва да си извадите паспорт. А за да си извадите паспорт, ще трябва да давате отпечатъци като затворниците. Преминаването на границите между килиите на световния затвор ще става единствено и само, ако се признаете за затворници и си платите за това! Да, ама затворниците не дават само отпечатъци. Трябва редовно да се подлагат на още по-унизителен личен обиск, за да са сигурни пазвантите, че в гащите ви няма експлозивни материали. Отдавна е помислено и по този въпрос, като чудесата по Коледа дават основание за претворяване на интимните мисли в поболяващи дела.

Рентгенови устройства събличат пътниците по летищата. Новината не е съвсем новина. Такива машини се предлагат на летищата още след събитията на 11 септември 2001 година. Проблемът беше, че са скъпи; друг проблем беше, че правозащитните организации вдигнаха олелия до небесата; трети проблем беше, че не малко пътници бяха готови да търсят различни транспортни средства, ако искат от тях виртуално събличане.

Чудесата по Коледа имат силата да убеждават наивните пасажери, че тези устройства в крайна сметка може би са смислени. А политиците – вечно услужливи на корпоративните интереси – вече продават скъпата стока. Едно от първите летища, което ще получи нови модели “телесни скенери”, е това в Чикаго. Актуалният модел (сякаш е бил създаден с предварителни знания за чудесата по Коледа) прави по-качествени снимки на голите тела на пътниците, като вече слабините не се цензурират автоматично чрез софтуер. Сещате се – бомбичките са там, долу, нейде под кръста…

Виртуалното претърсване на голо с класически „телесен скенер“. Ексхибиционистите ще са очаровани от новите модели.

Американският модел за обискиране на затворниците по летищата ще бъде възприет и в страните от ЕС, като вече има конкретни данни за Германия и Холандия. Има и противоречиви изказвания,  с които са омагьосвани правозащитните организации – в немския случай например първите редове привидно опровергават информацията, че събличащи скенери ще се ползват в Германия, но ако прочетете по-нататък, стигате до по-завоалираното изявление: “The lawmakers called for a detailed study of the technology before it is used.” (Законотворците изискват по-внимателно проучване на технологията, преди да бъде използвана.) Сиреч ще бъде ползвана, ама не съвсем веднага. Интересно какви ли ще са тези проучвания, които ще “докажат”, че радиацията от машините не само не причинява рак, ами е безвредна и дори полезна, ако се облъчвате преди всеки полет…

За трудно схващащите читатели ще уточня, че в случай на окончателно решение от диктаторския ЕС тези събличащи машини ще украсят и българските летища. И най-вероятно ще бъдат купени с вашите пари.

Нова година – нови каишки за послушните кученца

Не ви е гот да ви снемат отпечатъци и да ви събличат като затворници? Ето ви и алтернативата: каишка, която можете да си сложите преди всеки полет. Такава ще има и терористът до вас. Когато опита да взриви самолета, офицерът на борда ще натисне един бутон и бомбаджията, барабар с всички останали пасажери с каишки, ще бъдат поразени от електрошок. Нервната система няма да се възстанови няколко минути – достатъчни за обезвреждане на терориста и (както се казва в долната реклама) достатъчни да се гарантира, че “бизнесменът ще се прибере спокоен при семейството си, а младоженците ще завършат спокойни и сигурни първото си пътуване в чужбина”.

Малоумна реклама, предназначена за малоумни зрители

Нова година – нови пандемии

Свинският грип не взе и една милионна от прогнозираните жертви, но фармафията и тяхната пропагандна машина вече се готвят за следващия хитов грипен сезон. Ваксини с живак, формалдехид и канцерогенни вируси ще има за всички! Най-важното е търсене да има. А търсенето се възпитава – например с такива комикси, специално създадени за деца между 9 и 13 години.

Пропаганда в комиксите.

Разбира се, най-вероятно през новата година ще имаме съвършено нов “грип-убиец”. Букмейкърските къщи, ако имат бизнес нюх, могат да правят залози – да речем, за името. Предлагам първите варианти да са конски грип (супер решение за евгениката на степните народи), камилски грип (току виж мюсюлманите са се вързали), кенгурски грип за Австралия, жабешки грип за Италия и мечи грип за потребителите от Русия…

Крестор – лекарството срещу здрави хора

И да сте здрави, фармафията има какво да ви продаде. Коктейлът химикали Crestor, одобрен от ортаците на бизнеса за милиарди, помага на здравите да са все така здрави. Или поне така трябва да вЕрваме. Здравият пациент скоро ще може да си купи скъпия Crestor без рецепта. Както се казва и в представянето на продукта: “Просто трябва да запомните името на лекарството от телевизионните реклами.” Да, просто запомнете името и не купувайте лекарството срещу здравето ви!

Иначе, честита нова година на всички!

Пожелавам при посрещането на 2011-та да сме живи и здрави, за да си припомним този материал и, дай Боже, да му се посмеем от сърце. Ще е истинско коледно чудо, ако тогава се окаже, че нищо от описаното не се е случило. Желая го повече от всеки.

Споделяне на публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

14 коментара за "Благодатна нова година! Какво да очакваме от 2010-та…"

 1. Припомням  31.12.2009 г. | 08:26 ч.

  Добра среща,Стопанино!

  Жив и здрав да си за това,което правиш!
  Убедена съм,че добрите думи,идващи от сърцето,вършат чудеса,макар и за миг.Ето защо аз и семейството ми ти желаем топла и уютна година,пълна с усмивки и щастливи моменти за теб и най-скъпите ти хора.

 2. Виолета  31.12.2009 г. | 13:26 ч.

  Стопанино,сърдечно ти благодаря за информацията,която ни даваш!
  А моето най-съкровенно пожелание е,през 2010,пробуждането от съня ни на яве,да се задвиже лавинообразно,и да не останат сънуващи.

 3. Стопанина  31.12.2009 г. | 14:27 ч.

  Пожелавам вашите пожелания да ви се връщат тройно! Благодаря за хубавите думи. Имах нужда от тях. Напоследък предимно с джавкане се занимавах и беше почнало да ми додява.

  До писане…

 4. s  31.12.2009 г. | 16:00 ч.

  PHARMAFIA

  a za codex alimentarius ne6to da napi6e6? koito wliza w lsila ot dnesKA!

 5. Стопанина  31.12.2009 г. | 16:13 ч.

  Приеми, че слагам под общ знаменател всичко, което е „одобрено от Световната здравепогазваща организация“. Нямам време и мотивация да пиша специално за Codex Alimentarius. Поне на този етап, тъй като може и да е сборник от международни стандарти, но все още не се налагат диктаторски. Тоест има останал някакъв избор. В общи линии съм се изказал за вредните храни в статията „Антропософски анализ на евгениката и здравната конспирация“.

 6. Gergana  31.12.2009 г. | 22:34 ч.

  Честита Нова Година на Стопанина и на неговите чистосърдечни гости из страницата!
  Дано 2010-та да радва добрите и да тревожи злонамерените.
  Нека компромисите със съвестта ни да намаляват
  и подправените геройски пози бъдат изместени от
  благородната осанка на скромното любознание.

  /С уважение
  Гергана

 7. Kalcho  01.01.2010 г. | 16:21 ч.

  Стопанино благодаря за информацията. Жив и здрав бъде както ти така и семейството ти!
  В превода Ви на статията на Дейвид Айк по този линк http://www.ivanstamenov.com/?p=190
  ми направи впечатление този пасаж:
  „По време на израелските военни атаки над Ливан през 2006-та израелският писател Бари Хамиш разказваше за една от срещите си с внук на Евелин Ротшилд, който избягал от семейството си, за да стане мормон. Та внукът е казал на Хамиш, че само седем фамилии са се облагодетелствали от “плодовете на войната” с Ливан. И пак този внук е казал за собственото си семейство: “Те създадоха Израел, за да им бъде изцяло като маша в ръцете. Тя (тази държава) ги прави още по-богати и им осигурява небивал контрол. Никога няма да бъде унищожена.”“

  А дали не става въпрос за сина на Амшел Мейър Джеймс Ротшилд(18 април 1955 – 8 юли 1996, Париж), Джеймс Ротшилд, роден през 1985 според родословните таблици в книгата на Дерек Уилсън за Ротшилдите и внук на подозираният за шпионаж в полза на Съветите също „английски“ Ротшилд – Виктор Ротшилд.
  В английската уикипедия има статия за самоубилият се през 1996 Амшел като черно на бяло пише че има и конспиративна версия че е удушен.
  Доколкото съм чел някъде – не помня къде той е имал намерение да обедини в едн акомпания много от активите на фамилията което е срещнало съпротивата им.

 8. Стоян Стоянов  01.01.2010 г. | 18:48 ч.

  Честита Нова година, Стопанино!
  Пожелавам на теб, твоето семейство и на всичките ти читатели щастлива и ползотворна година!
  Силата на интернет е огромна и благодарение на мрежата, посланията на такива като теб отварят очите на все повече хора относно опасностите за нашето здраве, права и свободи, които някои групи искат да узурпират.
  Дано благодарение на тези послания светът се събуди и изхвърли на бунището на историята тази човеконенавистна клика!
  Дерзай приятелю, да си жив и здрав!

 9. Стопанина  01.01.2010 г. | 19:41 ч.

  Kalcho, не съм чел книгата на Бари Хамиш и честно казано, не мисля да задълбавам. Ето цитат от изявлението на английски: ‘They created Israel as their personal toy. It makes them richer and gives them more control. It’s not going to be destroyed.’ Това би трябвало да ти помогне да намериш подробности.

  Ще ти кажа и защо не ми се задълбава. Откакто гледах едно видео интервю с Мама Ротшилд, в което безцеремонно заяви, че зависи изцяло от синовете й дали и къде ще има войни по света, повече не се интересувам от това семейство. Щом жените им съзнателно превръщат половите си органи в портали към/от преизподнята, ми е достатъчно ясно, че от тези портали се пръкват адски изчадия. Нищо чудно въплъщението на Щайнеровия Ариман да стане именно в дете от рода Ротшилд – интелектуално мисля така, не е точно интуиция. Все пак насоките са за европейски „царстващ дом“. Мисля си за Ротшилдови или домочадието на Нейно кобурго-саксонско величество. Но че ще е дом от Англия, съм почти убеден – имам сериозни основания да смятам така. Ако не се роди там, там ще почне да работи.

  Благодаря и за последните три пожелания.
  Тройно да ви се връщат!

 10. Kalcho  01.01.2010 г. | 19:58 ч.

  На мен също не ми се задълбава, но ми се струва че просто е допусната фактическа грешка. Не знам доколко този Ротшилд се е отделил от семейството си, тоест дали е искрен. Но ако е вярно все пак е свидетелство че промивката на мозъци дори от ранно детство което несъмнено в такива родове го има все пак се пропуква или поне ми се иска да вярвам в това.

 11. Стопанина  01.01.2010 г. | 20:09 ч.

  Сигурен съм, че имат вътрешни семейни проблеми. Ония „горе“ са шегобийци – дори в нашата история имаме подобни примери: най-върлите богомили са се раждали в царски домове, като след това са работели против политиката на бащите си. Това ако не е „ирония на съдбата“, кое? 🙂

 12. Васко Василев  02.01.2010 г. | 19:02 ч.

  ЧЕСТИТА НОВАТА 2010 ГОДИНА!

  ЗДРАВЕ ЗА ВСИЧКИ!

  УСПЕХ!

  ОБИЧ!

  СВЕТЛИНА!

  И ЗАПЕЙ ЕДНА ПЕСЕН, ВОЛНО И СЪРЦАТО – ПЕСЕНТА НА НАДЕЖДАТА:

  „ВЪХ, РАМО, РАМО“!!

 13. Angie  02.01.2010 г. | 19:59 ч.

  Честита нова година! Желая здраве и любов!
  Чета сайта Ви с интерес. Имам една малка забележка към едно от твърденията в тази статия- това, че Йемен има петрол. Дори и блога,който посочвате като източник, казва „But it’s oil supplies are shrinking rapidly, and may be totally depleted within 10 years.“ Самото заглавие на статията,която цитирате,е подвеждащо.Проверих и друг източник (репортаж на Ал Джазира в YouTube- дават същата информация за силно намалелите добиви на петрол в Йемен). Дали американците знаят, че в Йемен има повече петрол, отколкото се предполага, и поради това, че е слаба и бедна държава е по-лесно да бъде мишена, отколкото една Саудитска Арабия например, е друг въпрос. Последния коментар под цитираната от Вас статия всъщност дава линк към информация за намерени нови залежи…
  Поздрави!

 14. Стопанина  02.01.2010 г. | 20:40 ч.

  Заглавието не е подвеждащо. Намаляващи, не намаляващи, петролните залежи си ги има. Подвеждащото е това за „намаляващите ресурси“ – естествено, че залежи, които се експлоатират, ще намаляват. Всички намаляват, което не ги прави ни най-малко безинтересни.

  Твърдят, че Йемен печели 10 милиарда годишно от тях. Нека да приемем, че е три пъти по-малко. Три милиарда, умножено по 10 години напред, прави 30 милиарда долара. САЩ ще окупират страната за много, много по-малко пари. Като теглим чертата, излиза, че офанзивата ще е на сметка. А и да нямаше петрол, мястото е удобно за бъдещо по-лесно мародерстване на страните в региона и най-вече за атаки срещу Иран. Това си е писано от Збиги Бржежински и чудесно анализирано от историка и журналист Уебстър Тарпли. Виж Tarpley.net.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.