В очакване на стотната маймуна

Докато климатолъжльовците от Нова Англия берат горчивите плодове на дългогодишните си мошеничества, други престъпници – фармацевтичните алхимици от GlaxoSmithKline, бяха принудени да признаят, че са забъркали отровни ваксини и вече си ги прибират обратно. Два мощни удара срещу два клона на глобалната мафиотска клика… и то за по-малко от седмица. Какво става? Да не чакаме вече стотната маймуна? Експериментът със стотната маймуна во кратце: диви маймуни обичали да си похапват сладки картофи, но обикновено ги намирали окаляни. Една самка се сетила да измие картофа си в реката. На следващия ден я последвала втора, а след дни и трета маймуна… Години по-късно край реката имало вече 99 маймуни. Когато и стотната се запътила да си мие картофа, цялото стадо ненадейно тръгнало след нея.

Ти ли ще си стотната маймуна? Защо не?!

Ти ли ще си стотната маймуна?

И така, за двете теми, очертани в увода. Скандалът “Климатгейт” е във вихъра си. Отразяват го предимно малки медии или частни блогове. Но пък общата им бройка е индустриална! Като имаме предвид, че британската машина за промивка на мозъци, BBC (Биг Брадър Корпорейшън), продължава да представя случая като “любопитна новина за хакери и компютри”(?!), май вече няма защо да се питаме коя е причината доверието в корпоративните медии да се срива с всяка изминала година. Ето още една причина:

Репортер на “Ню Йорк Таймс” смекчава история, в която участва самият той – с други думи журналистът Андрю Ревкин от въпросното издание се опитва да измие лицето на хората, които под негово име са публикували глупостите си за глобалното затопляне. Как го прави? Като не засяга въпроса, че откраднатите писма и документи недвусмислено го уличават в съучастничество в измама, а акцентира върху престъплението, извършено от хакерите. Дал Господ повече такива престъпления! Линкът сочи към отвореното писмо на възмутени читатели с подценен интелект.

Скачайте (от прозорците)! Шибаняци такива!

Протест пред леговището на климатолъжльовците: „Скачайте (от прозорците)! Шибаняци такива!“

В щатската телевизия FOX, която доста късно се включи в отразяването на скандала, от вчера се правят на клоуни. Новинарите говорят за “Климатгейт” със същото изражение и интонация, с които разказват за пуйките, помилвани от президента за Деня на благодарността. А пък Ед Бегли, един от водещите американски пропагандатори на глобалната лъжа, изпуска нервите си в ефир и продължава да мечтае как държавата ще гласува закон, според който във всеки дом трябва да има само екологични уреди – като държавата трябвало да си гласува правото да влиза по домовете и да прави проверки.

По въпроса с екологичните уреди… Един от документите, които бяха разпространени от хакерите и можете да намерите тук в удобен за сваляне ZIP архив, се нарича potential-funding.doc. В него черно на бяло е описано как климатолъжльовците се наговарят да разпространяват още повече неверни данни, като в замяна ще получават средства (хонорари) от компаниите, които ще печелят от продажбите на “зелени” продукти. Ако подобно нахалство прави Ед Бегли да изглежда като задник и половина, как трябва да наречем Ал Гор, който има акции в такива компании?!

Господин Хъдсън, като всеки добър журналист, си защитава източниците - колкото и да са калпави.Господин Хъдсън, като всеки добър журналист, си защитава източниците – колкото и да са калпави.

Ами как трябва да наречем Пол Хъдсън – един от синоптиците на BBC – който е получил уличаващите материали пет седмици, преди да се разрази скандалът? Защо ги е прикривал и трябваше хакерите да ги пуснат за общо ползване в интернет? Лош нюх за горещите новини или не е искал да притеснява своите хора? И в двата случая трябва да наречем журналиста с кофти епитет (по ваш избор). Признанието, че е разполагал отдавна с данните, е на собствения му блог. Безочие на N-та степен.

Климатгейт тепърва ще се затопля глобално…

Докато чакаме, да видим свинските новини.

Луиз Волер от датския вестник Daily Information пише: “What we do know is that the pharmaceutical companies are present at the meetings of WHO expert groups, but what we don’t know is what they talk about. And another thing is that scientists who appear to be independent are also hired consultants working for the same pharmaceutical companies who produce the vaccines.” (“Знаем със сигурност, че хора на фармацевтичните компании участват в експертните групи на СЗО (Световната здравепогазваща организация), но не знаем какви ги говорят. Друго, което знаем, е, че учените, които уж са независими, също са наемани като консултанти от тези фармацевтични компании, произвеждащи ваксините.”) Браво! Остава още 99 маймуни сред журналистите да си зададат тези основателни въпроси. Осъзнатите маймуни, които вече си мият мръсните картофи, разпространяват следните новини:

Ваксината срещу свински грип на GSK: 170,000 бройки изтеглени, тъй като причиняват анафилактичен шок. Канадската телевизия CTV съобщава, че ваксината срещу H1N1 на GlaxoSmithKline вече няма да бъде ползвана в страната, понеже предизвиквала “повече от обичайните” алергични реакции. Анафилактичният шок, представлява най-тежката и често завършваща със смърт проява на алергията от незабавен тип в клиничната практика.

Опа, грешка, ваксините ни са отрова... Взимаме си ги, преди да са ни погнали със съдебни дела. Битият - бит, такованият - такован, имунизираният - натровен.

Опа, грешка, ваксините ни са отрова… Взимаме си ги. Битият – бит, такованият – такован, имунизираният – натровен.

GlaxoSmithKline съветват канадските лекари да преустановят имунизациите с ваксините срещу свински грип. Причината се разбира от горната новина. За бавно загряващите читатели, особено “специалистите” медици и фармацевти, които ме критикуваха по разни форуми, че съм сектант и статиите ми срещу тези ваксини били безотговорни: (натякване за меркантилни и/или невежи глави) САМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРИЗНАВАТ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА СТОТИЦИ ПЪТИ ПО-ОПАСНИ ОТ САМИЯ ГРИП! КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ?! (чудя се с каква съвест заспивате нощем и имате ли изобщо такава)

Учен настоява, че свинският грип е създаден в лаборатория – Ейдриан Гибс, специалистът по заразните болести, който още през май заяви, че свинският грип е създаден в лаборатория и “избягал” от там, подновява дискусията за произхода на вируса.

Поредна португалка губи бебето си след имунизация – жената е абортирала, след като й била поставена ваксината Pandemrix; това е поне четвъртият такъв случай в страната, откакто ваксината се инжектира в бременни: говорим за по-малко от осем дни! Две от жертвите са от гр. Порталегре, една от Лисабон, друга – от Лейра.

Докато ваксините – биотерористичното оръжие за евгеника – си вършат мръсната работа, успоредно се води обичайната пропаганда за по-нататъшно ограничаване на населението. Анкета сред англичаните разкрива, че 29% от запитаните биха подкрепили закон, според който двойките ще са задължени да имат най-много по едно или две деца. Стар психологически трик, който цели да докаже подкрепа, въпреки че 71%, както всеки може да си сметне, са резервирани или категорично НЕ биха подкрепили подобен закон.

Възнамерявах да завърша с коментар за абортиралите португалки, като го вържа с увода за стотната маймуна. Както и да го извъртя, трагичната загуба на деца не е повод за остроумия и високопарни наблюдения за “стаден синдром”. Нищо че невежеството не е оправдание за каквото и да било. С позитивно мислене очаквам стотната маймуна – тогава просто няма да ми се налага да резюмирам такива новини.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

7 коментара за "В очакване на стотната маймуна"

 1. sprihav  26.11.2009 г. | 21:56 ч.

  Лично допринасям за увеличаване броя на маймуните с 1.
  Благодаря за това, че ме накара да мисля малко по- критично относно разгледаните въпроси.

 2. Babana  27.11.2009 г. | 15:57 ч.

  Може да звучи параноично, но нека се замислим над вероятността цялата тази нелепа и нагла КиматоВирусна хистерийка да е версията на „ТОЧКА НА КИПЕНЕ“/до къде стига човешкото търпение/ на БИГ БРАДЪРА на съвременната задкулисно управляваща клика.Въпросът за 100 та маймуна е поставен неправилно.Въпросът не е дали останалите 99 ще я последват , а дали ще посмеят да я последват.Такива социокултурни експерименти съществуват не от вчера и не са единични….

 3. Стопанина  27.11.2009 г. | 16:57 ч.

  Въпроси за стотната маймуна не съм поставял, камо ли да съм ги поставял неправилно. А в самата случка, превърнала се в притча, няма момент 99 маймуни да последват стотната. Прочети внимателно за какво става дума и каква е вложената идея.

  „дали останалите 99 ще я последват , а дали ще посмеят да я последват“

  Разлика не виждам.

 4. sprihav  27.11.2009 г. | 23:52 ч.

  Всъщност автора малко неясно е разказал притчата. Смисълът е, че когато достатъчно на брой маймуни измиват картофите си, преди да ги ядат, примерът става заразителен и всички започват да го правят. Дали са 100, 200 и т.н. няма значение. Важна е последната маймуна, чиито пример накланя везните в обратна посока.

 5. Владо  09.12.2009 г. | 17:13 ч.

  Няма категорични доказателства, че „Тамифлу“ – най-използваното противогрипно лекарство, може да предотврати
  усложнения като пневмония вследствие на заболяване от грип.

  Това заявиха експерти, автори на изследване, извършено от „Бритиш медикъл джърнъл“. То показва, че „Тамифлу“ има малък ефект върху симптомите на болестта, а данните за евентуално намаляване на усложненията вследствие на грип са недостатъчни.

  Изследването актуализира данни от проучване, публикувано през 2005 г. Екип под ръководството на проф. Крис Дел Мар от университета Бонд в Австралия анализирал 20 клинични експеримента.

  Изследователите отбелязват, че данните, предоставени от авторите на експериментите и компанията „Рош“, която произвежда „Тамифлу“, са недостатъчни.

  Ефектът от лекаръството за намаляване на риска от усложнения вследствие на грип у възрастни хора, които не са засегнати от друга болест, бе преценен като недостатъчно надежден.

  Тази преоценка поставя под въпрос ефикасността на лекарството. Изследователите заключават, че приемането на
  „Тамифлу“ срещу сезонен грип не трябва да стане рутинна практика, макар че има малко данни за сериозни странични ефекти, свързани с това лекарство.

 6. Steliyan  29.12.2009 г. | 22:50 ч.

  @Владо: Тамифлу малко или много ти помага срещу грипа, но не и срещу последващите усложнения. Всъщност – не цитираш нищо ново…

 7. Светлан  17.02.2010 г. | 16:59 ч.

  Имате още една „маймуна“ – иначе съм човек и не вярвам в маймунският си произход! Поздравления за хубавия сайт!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.