Свинският грип — признаха истината с половин уста

Една история за истини, гарнирани с лъжи или недомлъвки. Reuters разпространи изповед, че свинският грип изобщо не е това, което се твърди по вестници и телевизии. Предлагам цялата публикация с мои коментари.

Washington (Reuters) – Изглежда, че смъртността от пандемичният „свински грип“ H1N1 е по-ниска, отколкото се предполагаше, каза в сряда експерт по заразните болести. Новите прогнози предполагат, че смъртността ще е съпоставима с обикновения сезонен грип, твърди д-р Марк Липсич от Харвардския университет.

Да, това е така. Само че не е никаква новост. Може да е новост само за тези, които са писали по тази тема и са заблуждавали читателите си, без да са направили  елементарни проучвания на диаметрално противоположните мнения и реални факти, каквито винаги е имало. Не само за „свинския грип“ и разработваните ваксини за него, но и за ваксините като цяло. Доктор Липсич казва:

„(Свинският грип) протича най-леко при децата. Това е най-добрата новина за тази пандемия.“

И това не е новина. Освен това е полуистина. Този грип протича леко при всички – и при деца, и при възрастни. Щеше да е интересно да знаем (предвид „новината“)  какво е мнението на щатския доктор за задължителните ваксинации на деца с опасните ваксини в родината му. А също и за това, че в глобален мащаб, включително в България, от невежество и заради корпоративни интереси ще продължават да водят децата в „рисковата група“.

„Ако няма изменения на вируса, мисля, че можем да определим сегашната пандемия като категория 1. Това не беше известно до съвсем скоро.“

В такъв случай Маргарет Чан, шефката на Световната здравна организация, трябва ли да бъде държана отговорна, задето преждевременно обяви пандемия от най-високата категория 6? Можем ли да я наречем лъжкиня? Защо лъже? Не било известно доскоро ли?! Винаги е било пределно известно, че грипът протича леко при здравите хора и в редки случаи отнема живота на тези, при които се явяват усложнения (най-вече пневмония) във връзка със старите им хронични проблеми. И ваксината не само не помага на тези хора, а спомага да ги довърши – нещо, което на Харвард май няма да му се изясни… скоро.

Ройтерс коментира: „Сезонният грип причинява смъртност под 0.1 процент, но все пак успява да убие между 250 хиляди и половин милион души всяка година. Пандемия от категория 5 е съпоставима с пандемията 1918 година, която води до смъртност от 2 процента или повече, като убива десетки милиони хора.“

Значи, свинският грип не е по-страшен от сезонния грип. Нищожният процент обаче е „засилен“ от редакторите чрез превръщането му в бройки, и то в глобален мащаб. С други думи: „Не е никак страшно, ама вие си се страхувайте! Страхувайте се да не сте в тази бройка!“ Страхувайте се да не сте в бройката на тези, загинали от рак, други заболявания, катастрофи или от войни, които са много повече от жертвите на грипа. Изобщо не е ясно дали пандемията от 1918 година е свързана с грип, още по-малко пък свински. Тогава не е имало начини да се направи точна диагноза. Десетките милиони жертви са жертви на усложненията – едни усложнения, които са немислими при съвременната медицина.

Страховете са напълно излишни. Силното желание да се свързва пандемията от 1918 година с днешната „пандемия“ са точно това – желания, вдъхновени от интереси и финансова изгода. Днешната пандемия, обявена за категория 6, би трябвало вече да убива десетки милиони, но това не се случва и както показват „новините“, няма да се случи. Защото пандемията е категория 1 и може да стане категория 5 или 6 единствено и само заради масовите ваксинации.

Липсич е събрал информация от целия свят за това колко хора са се оплакали от симптоми на грип, които обаче може, а може и да не са били на грип. Правителствените доклади са за реални хоспитализации и потвърдени смъртни случаи.

Да, не всички обявени за болни от „свински грип“ се оказват заболели от този вирус. Правителствените доклади в условия на яростен маркетинг на ваксини не струват и хартията, на която са отпечатани. Те също са силно преувеличени. Все пак, за разлика от Ройтерс, не всички се чувстваме длъжни да се предоверяваме на всяко нещо, спуснато „от горе“.

Свинският грип - модерният Торбалан, с който плашат децата и невежите.

Свинският грип – чудовището в дрешника или модерният Торбалан,
с който плашат децата и здравно невежите възрастни.

Следва нов цитат от д-р Липсич:

„Новините определено са по-добри от тези, които бяха през май и особено добри, сравнени с тези от началото на август.“

От което излиза, че досегашните новини са били изсмуквани от пръстите.

„Свинският грип H1N1 беше обявен за пандемичен през юни, след като се чуваше за него по света в продължение на шест седмици. Всички експерти казват, че смъртността не може да стане ясна, преди да са минали седмици, защото е невъзможно да се тества всеки пациент и защото хората, които са по-леки случаи, може дори да не бъдат диагностицирани. Тази липса на информация бе причината епидемията в отделните страни и градове да изглежда по-лоша в началото, отколкото реално е била.“

Ясно. Горното перифразирано: „Когато не можем да попълним данните за заболелите и починалите от „свински грип“, попълваме графите с произволни данни и „прогнози“. В същото време водим кампании за масови ваксинации, дори насилствени и гарнирани с лишаване от граждански права. Сега си признаваме и „оправдаваме“ своеволията. Но и дума не обелваме за официална промяна на категория 6 за пандемията и съответното пращане на ваксините в кошчето за боклук – там, където им е мястото, а не в телата на хората.

„Да, имаше преувеличения, но не мисля, че тези преувеличения бяха възмутителни“ – казва накрая Липсич.

Чичо докторе, обявяването на пандемия 1, каквато има всяка Божа година, за пандемия 6 – което е с една степен над категория 5, отнела живота на десетки милиони – е не само скандално, но и осъдително. Първо, защото предизвиква страх и необосновано желание у хората да станат опитни мишки-доброволци за фармацевтичните компании. Заради вашите преувеличени заблуди! И второ, защото правителствата и техните министерства дават луди пари на данъкоплатци за една ваксина, която не само е ненужна, но най-вероятно ще предизвика истинската пандемия от категория 5 или 6.

Ако това не е възмутително и осъдително, кое?!

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Свинският грип — признаха истината с половин уста"

 1. igniter  31.10.2009 г. | 11:52 ч.

  Нали това е идеята. Страх от Свински грип, страх от тероризъм, страх от световна икономическа криза, страх от война и т.н.
  Медиите са най-мощното средство за манипулация на установения световен ред. Дали чрез реклама, стряскащи и шокиращи новини новини или няква друга брейнуош помия ни карат да мислим както те искат.
  Единствената свободна и независима медия си остава интернет. Точно затова те я плюят и се опитват да установят контрол над нея.

 2. natalina  03.11.2009 г. | 14:29 ч.

  Ideqta da predizvikat strah v horata,e postignata veche-tova e fakt!Neka vseki edin ot nas da se interesuva ot tova koeto pravi,oshte poveche ako e svarzano s nasheto zdrave.Strashno nepriqtno e che horata izkustveno prichinqvat bolesti,koito vodqt do smartni sluchei,i strah v horata-te da ne sa sledva6tite jertvi,na edni tolkova jadni za vlast i pari hora.

 3. Anna  09.11.2009 г. | 19:49 ч.

  Всичко изглежда правдоподобно, но все пак моят син изкара много тежка плевмония вседствие на грипа, а досега не бе боледувал и се водеше за напълно здраво дете. В същото време съм съвсем съгласна с всичко казано за психозата у хората. Наивността прави хората толкова слаби, в случая дори е животоопасна.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.