Нова книга – Траки, готи, славяни

Заглавие: ТРАКИ / ГОТИ / СЛАВЯНИ
Автор: Петър Георгиев

През последните години редица български и чужди историци, спонсорирани от посолства на няколко държави, се опитват да популяризират историята на готите пред своите читатели. Следвайки тъй наречения Път на готите, който включва и българските земи, тези историци в проучванията си стигат до извода, че старогерманските племена са един от етнообразуващите фактори за българската народност. А това дава основание на тези учени да търсят и намират няколко дузини български думи с германска етимология.

koricatgs

Науката е критика, твърдят не един и двама нобелови лауреати. Целта на настоящата книга е да направи критичен анализ не само на аргументите за участието на старогермански племена в етногенезиса на народите от югоизточна Европа, но на критика се подлагат и историческите,  археологическите и лингвистични основания, които проправят тъй наречения Път на готите от мнимата им прародина при Балтийско море до тези на днешна Украйна и България.

Подобно на детски пъзел, парченцата информация, предлагани от археологията, историческите извори и резултатите от изследванията на други помощни науки, могат да се подредят по безброй начини. Но верният може да е само един, защото само тогава картината получава пълен облик, в който всяко парче от пъзела е на мястото си и няма празноти.

Поръчка от книжарница „Пингвините“.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Нова книга – Траки, готи, славяни"

  1. Българин  08.08.2009 г. | 10:37 ч.

    За стжаленние са ни много зле историците ни и цялата ни история няма почти нищо общо с реалността.Днеска изтраях да гелдам 10 минути от предаването на Божидар Димитров с гост Бакалов.Щях да се хвана за главата.Ако това са големите български историци не знам накъде отиваме.
    Добре,че е имало и има хора като Петър Георгиев и Асен Чилингиров.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.